İngiltere'ye zenginlik 'Katar'

İngiltere'de, zenginlik perdesi açıldı! Yatırımlar mercek altına alınınca, ülkeyi Katarlı şeyhlerin satın aldığı ortaya çıktı. Gerçeği öğrenen İngilizler'in ise ağzı açık kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2012 Güncelleme 12 Mart 2012, 00:00
İngiltere’ye zenginlik ’Katar’

İÇİNDEKİLER

Katarlı Arap şeyhleri, İngiltere'yi kuşattı! Katar Emirliği'ne bağlı bir yatırım fonu olan "Qatar Investment Authority", şimdiye kadar ülkede 10 milyar poundluk yatırım yaptı. Ancak bundan İngilizler'in haberi olmadı! Londralılar, ünlülerin akın ettiği alışveriş merkezi Harrods'un önünde duran mavi Lamborghini'lere park cezası kesilince, lüks araçların, Harrods'un Katarlı sahibine ait olduğunu öğrendi. Ancak detaya inildiğinde, Katarlılar'ın mal varlığı sadece Harrods ile sınırlı kalmadığı ortaya çıktı.

İngiltere basını, Katarlılar'ın İngiltere'yi satın aldığı konusunda ayrıntılı bir haber yaptı. İşte Katar'ın İngiltere'si: Londra Borsası'nın yüzde 20'si, Katarlı milyarderlerin eline geçti. Ülkenin alışveriş merkezi olan Camden Markıt'ın 4'te biri, Katar sermayesine ait. Mısırlı zengin işadamı Muhammed el Fayed, ünlüleri giydiren Harrods'ı, Katar Emiri Seyh Hamad bin Jassem al-Thani'ye sattı. Mayıs'ta açılacak olan Avrupa'nın en yüksek binası "The Shard", Katar yatırımı. 2012 Londra Olimpiyatları için yapılan bütün spor tesisleri ve Olimpiyat Köyü, Katarlılar'ın imzasını taşıyor. Ülkenin en büyük bankalarından Sainsbury ve Barclays'ın ana hissedarlarını Katarlılar oluşturuyor. Londra'nın en pahalı muhitlerinden "Hyde Park"ın 1 numaralı bloğunda, olduğu gibi Katarlılar oturuyor.