Yıldızlı pekiyi

ABD'nin hacker yarışmasına katıldı. 52 ülkeden, bin 147 grubu geride bırakıp birinciliği kazandı. İşte tüm dünyayı şaşkına uğratan Can Yıldızlı'ya sadece TAKVİM ulaştı. Süper genç, 'Türkiye'ye acil siber ordu gerek' açıklamasını yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2011 Güncelleme 18 Aralık 2011, 01:00
Yıldızlı pekiyi

İÇİNDEKİLER

Pentagon'u şaşkına uğratan Türk hacker Can Yıldızlı, sadece TAKVİM Gazetesi'ne konuştu. Amerika Savunma Bakanlığı'na bağlı Siber Suç Merkezi'nin düzenlediği "Dijital Adli Tıp Yarışması"na katılarak 52 ülkeden, bin 147 grup yarışmacıyı geride bırakan Bilgisayar Mühendisi Yıldızlı, Internet'ten on-line yapılan yarışmaya LoneWolf (Yalnız Kurt) adı ile katılmştı. 25 yaşındaki Süper Türk, genellikle 4'er kişilik gruplar halinde yarışan rakiplerine karşı tek başına mücadele edip hepsine fark attı.

YARIŞMA BİR YIL BOYUNCA SÜRDÜ
Halen siber alemde çok merak edilen ancak tanınmayan "Yalnız Kurt", yarışmanın Ocak 2011'de başladığını hatırlatarak, yaklaşık 1 yıl boyunca katılımcılara çözmeleri için değişik zorlukta problemler verildiğini söyledi. Dijital delil toplamak, şifre kırmak ve değişik istihbarat konularını ele alan problemler hakkında bilgi veren Yıldızlı, ''Senaryo gereği bir terörist tarafından dijital ortamdaki bir fotoğrafın arkasına gizlenen şifreyi çözerek içeriğindeki kriptolu mesajı buldum. Bunun yanı sıra hackerların izlerini sürerek suçlarına ve kimliklerinin tespitine yönelik deliller topladım'' dedi.

'SİBER ORDU'YU KURMAYA HAZIRIM'
Yıldızlı, yarışmada ödül olarak ABD Savunma Bakanlığı'nın Atlanta'da düzenleyeceği uluslararası konferansa davet aldığını da söyledi. Burada törenle plaket alacağını vurgulayan zeki genç, ayrıca ABD tarafından Malezya'da kurulan ''Siber Terörizme Karşı Uluslararası Çok Taraflı Ortaklık'' (IMPACT) adlı organizasyonun ana binasına davet edildiğini de anlattı. Ülkemizin gururu olan 25 yaşındaki Yıldızlı, Türkiye'nin çok acil bir siber orduya ihtiyacı olduğunu belirtti. Can Yıldızlı, birçok ülkenin tüm dünyadan yetenekli gençleri bu tür yarışmalar ile toplayarak "Siber Ordu" kurduğunu söyledi ve ekledi: "Türkiye'nin bu duruma pasif kalmaması gerekiyor. Türkiye, başarılı gençleri toplamalı. Siber Ordumuzu ben kurmaya hazırım. Yeter ki imkan verilsin. Türkiye'de en güvenli korunan kurumlar bankalar. Çünkü son teknolojiyi kullanıyorlar."

6 PROGRAM YAZDI
İşte Yıldızlı'nın yarışmada yazdığı proğramlar:
* Bilgisayara takılan bir telefondaki silinmiş ve var olan tüm bilgilerin bulunması
* Silinen bütün dosyaların bulunması
* Bilgisayara giren hackerlerin belirlenmesi
* Anında çeviri
* Şifrelenmiş sabit diskin şifresinin kırılması
* Bir bilgisayardaki farklı tarihlerdeki içeriği inceleme

İLK HAMLE İSRAİL'DEN
Sabancı Üniversitesi mezunu olan genç adam, "Siber Savaşlar" ile ilgili ilginç örnekler de verdi. "İsrail, İran'ın nükleer geliştirme tesislerine siber saldırı yaptı" diyen Yıldızlı, daha sonra İsrail'in, İran'ın nükleer tesislerini yeniden çalıştıracak iki mühendisini Tahran'da öldürdüğünü ileri sürdü. Yıldızlı, 11 Eylül saldırısının perde arkasındaki planını ise şöyle anlattı: "İkiz Kuleler'in yıkılma olayı, siber ortamdaki mesajlaşma ile gerçekleştirildi. Bu saldırı fotoğrafların arkasına mesajlar saklanarak koordine edildi. ABD Başkanı Barack Obama, Amerika'ya yapılacak siber saldırıları bile savaş sebebi sayacağını açıkladı. Bu çok önemli..."