"Mısır halkının yanındayız"

Obama: Geçiş döneminde Amerika olarak Mısır halkının yanındayız

Giriş Tarihi 10 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 10 Şubat 2011, 20:56
Mısır halkının yanındayız

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'daki olaylar ile ilgili yaptığı konuşmasında tarihe şahitlik ettiklerini ifade ederek, geçiş sürecinde Amerika olarak Mısır halkının yanında olduklarını ifade etti. Obama ayrıca, Mısır'daki demokrasiye geçişte her türlü desteği vereceklerini de belirtti.

Obama, ABD'nin Michigan eyaleti ziyareti çerçevesinde yaptığı bir konuşmada, Mısır'daki olaylara da değindi. Obama, konuşmasında tarihe şahitlik ettiklerini ifade ederek, geçiş sürecinde Amerika olarak Mısır halkının yanında olduklarını ifade etti. Obama ayrıca, Mısır'daki demokrasiye geçişte her türlü desteği vereceklerini de belirtti.

Mısır halkının değişim talep ettiğini belirten ABD Başkanı, değişim talep edenler arasında 7'den 70'e çok sayıda kişinin olduğunu kaydetti. Barack Obama, değişimi talep edenlerin çoğunluğunun gençler olduğunu ifade ederek, ABD olarak geçiş sürecinde her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Obama, ayrıca yaşadığımız dünyada artık her şeyin bir birine bağlı olduğunu belirterek, bir olayın herkesi etkilediğini aktardı.


CİHAN