Komşu'nun benzini bitti

Ekonomik kriz nedeniyle adalarını satışa çıkartan Yunanistan'da nakit sıkıntısından sonra yakıt derdi başladı. Kemer sıkan Komşu, savaş uçaklarının deposunu bile boşalttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2010 Güncelleme 13 Aralık 2010, 09:49
Komşu’nun benzini bitti

İÇİNDEKİLER

Avrupa turuna çıkan ekonomik kriz, Komşu'ya uğradı. İspanya, İrlanda derken finansal sıkıntı bu kez Yunanistan'ın kapısını çaldı. Ekonomik kriz nedeniyle ülkede hayat durma noktasına gelirken öfke sokaklara taştı. Aralarında ünversite öğrencilerinin de bulunduğu onbinlerce kişi yetkililere tepki yağdırdı.
GÖREV YAPAMIYORLAR
İşte Komşu'daki "nakit sıkıntısı" bu kez savunma harcamalarına da yansıdı. Ekonomik kriz nedeniyle adalarını, havalimanlarını satışa çıkaran Yunanistan'da ordunun benzini bitti. Kemer sıkma tedbirlerini uygulamaya koyan ülkede ekonomik krizin, orduda mühimmat ve yakıt sıkıntısına yol açtığı kaydedildi. Savaş uçakları ve gemilerinin bu yüzden görev yapamaz duruma geldiği bildirildi.

KULLANIM TARİHİ BİTTİ

Komşu'nun içinde bulunduğu durum ülkenin en önemli gazetelerinden olan Tipos tis Kiryakis'e de yansıdı. Tipos tis Kiryakis adlı gazete haberinde "Ülkedeki ekonomik sorunlar yüzünden cephane stokunu yenileyemeyen Yunan Hava Kuvetleri'ne ait bazı savaş uçakları, Ege'de kullanım tarihi sona ermiş olan mermilerle tehlikeli bir biçimde uçuyor" diye yazdı. Haberde ayrıca ekonomik kriz nedeniyle Yunan ordusunun silah alımlarını da şimdilik durdurduğu ifade edildi.

YEDEK PARÇA DA ALAMIYORLAR...
Kriz nedeniyle yakıt ve yedek parça sıkıntısı çeken Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait savaş gemileri de limanlarda bağlı olarak bekletilmeye başlandı. Bu arada, ekonomik kriz yüzünden Yunanistan Savunma Bakanlığı'nın orduda yüzde 25'lik bir azalmaya gideceği bildirilmişti. Plan kapsamında 1. Ordu'daki 4 tümen, 7 tugay ve 7 alayın feshedilmesi kararı alınmıştı.