Fenerbahçe bombayı patlatıyor

Giriş Tarihi 19 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 19 Haziran 2011, 16:49
Fenerbahçe bombayı patlatıyor

İÇİNDEKİLER

Son 5 yıldaki 4. lig şampiyonluğunu elde eden Fenerbahçe Ülker, gelecek sezon THY Euroleague'de de başarılı olabilmek için kolları hemen sıvadı, uzun süredir görüştüğü James Gist ve Bojan Bogdanovic'e imzaları attırdı.

Fenerbahçe Ülker, bir yandan ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown'ı geçerek şampiyonluğa ulaşmanın sevincini yaşarken, diğer yandan da gelecek sezonun kadrosunu kurma çalışmalarına başladı.

Sarı-lacivertli ekip, geçtiğimiz sezon Cibona forması giyen ve sergilediği performans ile Avrupa'nın birçok dev kulübünün transfer listesine giren Bojan Bogdanovic'i renklerine bağladı. Yıldız forvet, Euroleague'de 10 maçta 18 sayı, 3.5 ribaunt, 1.8 asist ve 1.7 top çalma ortalamalarıyla oynadı.

Fenerbahçe Ülker'in ikinci transferi ise James Gist oldu. Adana'da görevli bir ABD'li askerin oğlu olarak Türkiye'de doğan 25 yaşındaki power forvet, geçtiğimiz sezon Partizan'da forma giymişti. 14 maçta süre alan yıldız basketbolcu 11.4 sayı, 6.9 ribaunt, 1.6 asist ortalamalarıyla dikkat çekerken, atletik özellikleri ve bloklarıyla da beğeni topladı.

Sarı-lacivertli kulübün iki oyuncuyla da sözleşme imzaladığı ve bir iki gün içinde resmi açıklamayı yapacağı öğrenildi.