Enes tarih yazıyor

NBA otoriteleri "Cleveland Enes'i birinci sıradan seçecek... Başka bir tercih sürpriz olur" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2011 Güncelleme 11 Haziran 2011, 01:55
Enes tarih yazıyor

İÇİNDEKİLER

2011 NBA Draft'ında ilk 5 sırada seçilmesi öngörülen ve Türk basketbol tarihinde en yüksek sırada draft edilecek oyuncu unvanını elde etmeye hazırlanan genç milli oyuncu Enes Kanter adım adım draftın zirvesine doğru ilerliyor.

SEÇİM 23 HAZİRAN'DA
NBA Draftı ile ilgili en önemli referans sitelerinden biri olan www.nbadraft.net bugün (10 Haziran) güncellediği yeni draft sıralaması tahminlerinde Enes Kanter'i 1. sıraya oturttu. Sitenin tahminine göre 23 Haziran akşamı düzenlenecek olan 2011 NBA Draftı'nda 1. sırada seçme hakkına sahip olan Cleveland Cavaliers, bu hakkını 19 yaşındaki Enes'ten yana kullanacak.

PERFORMANSI ETKİLEDİ
2.10'luk genç yıldızın 7 Haziran'da Cleveland Cavaliers için Cleveland kentinde yaptığı özel idman sonrasında Cavaliers teknik heyeti Enes Kanter'in performansından duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdi.

DAHA ÖNCE 3'ÜNCÜYDÜ
Sitenin daha önce açıkladığı draft sıralaması tahmininde Enes Kanter 3. sırada kendisine yer bulmuştu.

NOWITZKI'Yİ BİLE GERİDE BIRAKTI
Enes Kanter kendi yaş grubunda Avrupa'da 2010 yılında MVP seçildiği ve 34 sayıyla Dirk Nowitzki'ye ait 12 yıllık sayı rekorunu kırmayı başarmıştı. Enes Kanter, ağır görünen fiziğine karşın inanılmaz atletik özelliklere sahip. Adeta sayı ve ribaunt makinesi

FRASCHILLA: TAM BİR YARIŞMACI
Dünyanın 1 numaralı spor televizyon kanalı ESPN'in saygın basketbol analistlerinden Fran Fraschilla, kanalın internet sitesi espn.com'da Enes Kanter ile ilgili yorumlarda bulundu. Frischilla, "Enes gerçek bir yarışmacı. Kendi yaş grubunun tartışmasız en iyisi. 117 kilo ve sadece yüzde 5.9'luk bir yağ oranına sahip" dedi.