Türk ekonomist Nobel'e koşuyor

Orhan Pamuk, 2006'da Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmıştı. Şimdi de Türk ekonomist Acemoğlu'nun, Nobel Barış Ödülü'ne layık görüleceği iddia ediliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2010 Güncelleme 06 Aralık 2010, 12:05
Türk ekonomist Nobel’e koşuyor

İÇİNDEKİLER

1992-93 yıllarında London School of Economics'te ders veren Daron Acemoğlu, 1993 yılının son günlerinde ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde aynı görevi üstlenmişti. 2010 yılının '100 Global Düşünürleri' arasında giren Acemoğlu'nun Nobel Barış ödülünü kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

AİLESİ İSTANBUL'DA YAŞIYOR
Orhan Pamuk'tan sonra ikinci kez bir Türk'ün Nobel kazanacağını iddia eden Amerikan medyası, Acemoğlu'nun müthiş fikirleri olduğuna dikkat çekiyor ve dikkatle izlenmesini öneriyor. 43 yaşındaki Acemoğlu, şu anda dünyanın önde gelen 20 ekonomisti arasında gösteriliyor. 40'a yakın uluslararası ödül kazanan Acemoğlu, "Bu ödül için adımın geçmesi gurur verici. Çalışmalarımı daha mutlu bir dünya için yapıyorum. Bana destek verenrlere teşekkür ederim" dedi. 1967 yılında İstanbul'da doğan Acemoğlu'nun ailesi hala Türkiye'de yaşıyor. Acemoğlu her fırsatta, Türkiye'yi öven açıklamalar yapıyor.