Her ev BBG

ABD'nin uzaya gönderdiği Delta 4 adlı casus uydu, büyük tepkilere neden oldu... Çünkü bu özel teknoloji ile Webcam olan her ev izlenebilecek. Hatta, elektronik sistemler de çökertilebilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2010 Güncelleme 24 Kasım 2010, 10:06
Her ev BBG

İÇİNDEKİLER

Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait 'çok gizli' nitelikteki casus uydu Delta 4, dün sabaha karşı Florida eyaletindeki Cape Canaveral üssünden fırlatıldı. Başta Rusya olmak üzere 20'ye yakın ülke, Delta 4 nedeniyle ABD'ye tepki gösterdi. Çünkü bu casus uydu, müthiş teknolojisiyle dikkat çekiyor. Bunların içinde dikkat çeken özelliği kuşkusuz, her dairenin dinlenmesi ve Webcam bulunanlardan ise görüntü elde edilmesi. Rusya, bu uydunun korkunç derecede tehlikeli olduğu iddiasında. Fransa, İtalya ve Almanya gibi ülkeler de aynı fikirde.

ABD Ulusal Keşif Ofisi yetkilileri, "Tepkileri ciddiye almıyoruz. ABD'nin güvenliği için her türlü önlemi alırız. Bu konuda eleştiriler anlamsız. Rusya da bu konuda çalışmalar yapıyor ve yapmalı da" dedi. İşte uydunun diğer özellikleri: Elektro manyetik bir alan yayabiliyor. Bu birçok elektronik ağını çökmesi anlamına geliyor. Televizyon yayınlarını engelleyebiliyor ve istediği bir yayını ekrana getirebiliyor. Bilgisayarı olan her evde birçok sistemi kontrol edebiliyor. Ana Server'lara girip bilgi çalabiliyor ve virüs gönderebiliyor. Füzenin rotasını da bozabiliyor.