Maaşlarını dağıtacaklar

Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt ve Başbakan Viktor Orban, bir aylık maaşlarını alüminyum fabrikasında meydana gelen kazada mağdur olanlara verecek.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2010, 14:36
Maaşlarını dağıtacaklar

İÇİNDEKİLER

Macaristan'ın Ajka şehrinde 4 Ekimde meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği, 200 kişinin yaralandığı alüminyum fabrikasındaki kaza nedeniyle mağdur olan aileler için ülke genelinde başlatılan yardım kampanyaları devam ediyor.

Yardım kampanyalarında şimdiye kadar yaklaşık 10 milyon dolar toplanırken, kampanyaya politikacıların da katılması gerektiği, buna en iyi örneğin ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan olduğu bildirildi.
Kazazedeler tarafından mahkemeye verilen alüminyum fabrikası, tazminat olarak 1,5 milyar forint (7,5 milyon dolar) ödemeyi önerdi, ancak kazazedeler zararlarının çok daha olduğunu, fabrikanın en az 75 milyon dolar ödemesi gerektiğini savundu.

Alüminyum fabrikasının depolarında bulunan 1 milyon metreküp kimyasal zehirli kızıl çamur, depo duvarlarının yıkılması sonucu etrafa yayılmış yüzlerce kişinin evi büyük hasar görmüştü.