Kazanova

Fransa, kozmetik devi L'Oreal şirketinin 82 yaşındaki patroniçesi Liliane Betancourt'un 1 milyar euro verdiği 63 yaşındaki fotoğrafçı sevgilisini konuşuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2010 Güncelleme 13 Ekim 2010, 02:07
Kazanova

İÇİNDEKİLER

Kozmetik devi L'Oreal, 82 yaşındaki patroniçe Liliane Betancourt'un 63'lük sevgilisine verdiği 1 milyar euro'luk (2 milyar TL) hediyenin belgesi ile sarsıldı. 23 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en güçlü kadınları arasında ilk sıralarda yer alan Liliane Betancourt'un akıllara sığmayan savurganlığını, öz kızı Françoise Meyers-Betancourt ortaya çıkardı.

'ÇILDIRMIŞ'
L'Oreal'in varisi, "Annem çıldırmış olmalı. Bu kadar parayı sevgilisi François Banier'in İsviçre'deki hesabına aktardı. Bu transferi iptal edin" diye mahkemeye başvurdu. Bu iddia üzerine patroniçe Betancourt da kızının "kendisini taciz ettiğini" ve "şirketinin imajını olumsuz etkilediğini" öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Ancak kızı pes etmedi. Yeni bir dava açarak "annesinin akli dengesinin yerinde olmadığını" iddia etti, vesayetin kendisine verilmesini istedi.

BANKA DEKONTUNU SUNDU
Françoise Meyers-Bettancourt, annesinin sevgilisi adına İsviçre'de bir bankada François-Marie Banier adına geçen yıl yatırdığı 1 milyar euro'nun belgesini de mahkemeye kanıt olarak sundu.
L'Oreal'in patroniçesi daha önce "Böyle bir para vermediğini, bunun akıldışı bir iftira olduğunu" söylemişti. Liliane Betancourt, daha önce de Sarkozy'nin seçim kampanyasına usulsüz mali yardımda bulunmak, kara para aklamak ve vergi kaçırmakla suçlanmıştı. Muhalefet, eşi yüksek maaşla şirkette işe giren eski Maliye Bakanının da LOreal'e göz yumduğunu iddia etmişti.

KOZMETİK DEVİ
Dünyanın en ünlü kozmetik zincirlerinden olan Fransız devi L'Oreal, çeşitli ülkelerde tam 70 bin kişiye iş sağlıyor. n Bir asırlık geçmişe sahip firmanın yıllık cirosu 20 milyar doları aşıyor.
L'Oreal ürünleri tam 148 ülkede satılıyor.

MEYERS SAVAŞ AÇTI
Milyarlarca dolarlık L'Oreal şirketinin varisi Françoise Meyers Betancourt, annesine savaş ilan etti. Yaşlı kadının mal varlığını kendisinden hayli genç sevgilisine harcadığını öne sürerek mahkemeye başvurdu. "Beni anneme vasi tayin edin" dedi.