Müslüman olduğu için bıçaklandı

New York'da bir taksici müslüman olduğu için bıçaklandı. İşte bıçaklanma gerekçesi...

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 26 Ağustos 2010, 14:16
Müslüman olduğu için bıçaklandı

İÇİNDEKİLER

Aslen Bangladeşli olan 43 yaşındaki Ahmed Şerif, boynundan, yüzünden, omzundan ve elinden yaralandı.

Polis saldırgan olarak Micheal Enright'ı tespit etti. 21 yaşında olan Enright salı günü akşamı Şerif'in taksisine bindikten sonra ona nereli olduğunu, ne kadar zamandır Amerika'da olduğunu sordu. Son olarak müslüman olup olmadığını, oruç tutup tutmadığını sordu. Birkaç dakikalık sessizlikten sonra Enright, Şerif'e "Esselamü Aleyküm " diye bağırarak bıçağıyla saldırmaya başladı. Saldırının hemen ardından Şerif arabasını durdurdu ve saldırganı içeriye hapsetti.

Yaralanmasına rağmen Şerif kaçabildi ve bir polis memurunu olay mahalline getirebildi. Polisin söylediğine göre Enright fazlasıyla sarhoştu.

Enright'ın yakın bir zamanda "Intersections International" adlı bir kuruluşla Afganistan'a seyahat etmiş olan bir yönetmen olduğu ortaya çıktı. Enright polise Afganistan'dan Mayıs'ta döndüğünü söyledi. Söz konusu kuruluş ise yaptığı açıklamada Enright'ın tanımına uyan birinin gönüllü olarak kuruluşlarında çalıştığını ve "kalplerinin taksi şöförüyle beraber" olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Bloomberg'in de ziyaret etmesi beklenen taksi sürücüsü Ahmed Şerif üzgün olduğunu söyledi.

Şerif, New York Taksi Çalışanları Birliği'nden yapılan açıklamada "25 yıldır bu ülkede yaşıyorum. 15 seneden fazladır taksi sürücülüğü yapıyorum. Dört çocuğumun hepsi burada doğdu. Daha önce kendimi hiç tehlikede ve umutsuz hissetmemiştim" dedi.

Şerif tarafından düzenlenecek olan basın konferansında, Şerif Amerikan toplumunda git gide yaygınlaşan İslam karşıtı söylemlere ve kampanyalara bir son verilmesi için çağrıda bulunması bekleniyor.

New York Polis Detektifi Mark Nell, Enright'ın ikinci dereceden cinayet girişimiyle, ikinci dereceden "nefret suçu" saldırısıyla ve birkaç adet suçla daha suçlandığını söyledi.

Saldırgan çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.