Ölümün başkenti

Irak'ın başkenti Bağdat, yine canlı bomba dehşetiyle güne başladı. Askerlik bürosunun önünde bombanın pimini çeken 20 yaşındaki intihar eylemcisi, 70 kişinin katili oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2010 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 00:00
Ölümün başkenti

İÇİNDEKİLER

ABD'nin 'Demokrasi' için işgal ettiği Irak'ta gün geçmiyor ki bombalar patlamasın. Başkent Bağdat'taki askerlik bürosu önünde toplanan yüzlerce kişi, işlemlerini tamamlamak için bekliyordu.

53'Ü AĞIR 130 YARALI
Saat 08.50'de kalabalığın yanına yaklaşan intihar eylemcisi, üzerinde bulunan bombanın pimini çekti. Korkunç bir patlama sesi, ardından toz bulutu ve ortalık bir anda kan gölüne döndü. Eylemde 70 kişi hayatını kaybederken, 130 kişi de yaralandı. Yetkililer yaralılardan 53'ünün durumunun ağır olduğunu açıkladı. Çocuklarını askerlik için gönderen aileler, patlamanın ardından soluğu olay yerinde aldı. Gördükleri manzara karşısında şok yaşayan aileler, çocuklarını kaybetmenin acısıyla yıkıldı. Bir görgü tanığı, eylemcinin 20 yaşında olduğunu söyledi. Araştırmalara göre, 2003 yılında işgal edilen Irak'ta bugüne kadar 750 bin kişi hayatını kaybetti. Birçoğu çocuk 250 bin kişi ise patlama veya uçaklardan atılan bombalar nedeniyle sakat kaldı.