Çin'de büyük felaket

Çin'in başı tayfun ve depremlerle dertte. Ülkenin güney bölgesini etkisi altına alan Morakot Tayfunu yaklaşık 2 bin evi yıktı. 4 büyüklüğündeki depremde ise 2 kişi öldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2009 Güncelleme 11 Ağustos 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Çin, tarihinin en büyük doğal afetlerinden biriyle karşı karşıya kaldı. Morakot Tayfunu'nun Çin'de 4 milyon kişinin yaşamını etkilediği ve 1 milyon kişinin güvenli yerlere kaçmak zorunda kaldığı bildirildi. Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Morakot Tayfunu, dün ülkenin güneydoğu sahilinde yer alan Fucien eyaletine bağlı Şiapu bölgesinde karaya çıktı ve Fucien ile Zhejiang eyaletlerini vurdu.

Zarar çok büyük
İlk belirlemelere göre yaklaşık 2 bin ev yıkıldı ve bir kişi öldü. Doğrudan maddi kaybın 2 milyar 600 milyon Yuan (382.35 milyon ABD Doları) olduğu açıklandı. Morakot Tayfunu Tayvan adasında da son 50 yılın en büyük sel felaketine yol açmıştı. Bu felakette ise 12 kişi ölmüş, 52 kişi yaralanmış, 32 kişi de kaybolmuştu. Bu arada Çin'in güneybatısındaki Çongçing şehrinde önceki gün meydana gelen Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğündeki depremde 2 kişinin öldüğü, bir kişinin ise yaralandığı açıklandı.