Mantarlı Pilav Tarifi

Giriş Tarihi 28 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 28 Nisan 2017, 16:12
Mantarlı Pilav Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık su
300 gram mantar
Tuz
Karabiber
Süslemek için:
Nar

Mantarlı Pilav Yapılışı

Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinç ekleyin. Pirinç tel tel dökülene dek karıştırarak kavurun. Ilık su ve tuz ilave edip, pirinç yumuşayana dek pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde doğranmış mantarı, suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Tuz ve karabiber serpin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine mantarı yayıp, narla süsleyerek servis yapın.