Tarihi 12 Aralık 2014

Ünlü mankene kamu cezası

Birçok ünlü manken gibi ne adı bir skandala karıştı ne de bir aşk haberiyle gündeme geldi. Dünyaca ünlü Louis Vuitton'un marka yüzü olmayı başaran tek Türk manken Serkan Tan'dan bahsediyorum... Birçok kez NewYork ve Paris Moda Haftaları'nda da görev alarak gururumuz olmuştu.
Mütevazı bir hayat yaşayan Serkan Tan'ın geçtiğimiz ay başına talihsiz bir olay gelmiş. Yıllar önce açtığı bir 'hotmail' hesabı, kimliği belirsiz kişiler tarafından ele geçirilmiş.
Uzun süredir kullanmadığı bu mail adresinin hack'lendiğinden habersiz olan mankene, savcılıktan ifade celbi gelmiş.
Ne olduğunu anlamayan Serkan Tan, karakola gidince gerçekler ortaya çıkmış.
Hakkında 'mail adresinden birçok kişiye ve kuruma hakaret ettiği' gerekçesiyle dava açılmış.
Ünlü manken, kayıtlarda olan mail adresini yıllardır kullanmadığı yönünde ifade vermiş.
Araştırmalar sonucunda mail adresinin hacklendiği ortaya çıkmış. Hatta mailinden internete bağlanma adresinin ise üst düzey bir Emniyet Müdürü'nün evinin 'WPA' şifresi kırılarak girildiği ortaya çıkmış.
Yanlış duymadınız; hem bir emniyet yetkilisinin evinin şifresi hem de ünlü mankenin mail adresi kırılarak birçok kişiye ve kuruma hakaret içerikli mesajlar atılmış.
Mahkeme sonucunda ünlü mankene ceza çıkmış. Kullanmadığı ve hacklendiği sabitleşen mail adresinden dolayı Serkan Tan'a 'Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan' şöyle bir karar çıkmış: "Bin 960 TL adli para cezası ve 93 gün hapis". Fakat bu hapis cezası da, 186 saat kamu yararına bir işte çalışması yönünde değiştirilmiş. 186 saat bir devlet kurumunda çalışacak olan ünlü manken, İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi gibi ya yaşlı bakım evinde ya da bir temizlik görevlisi gibi kamu kuruluşlarında çalışarak cezasını çekecek.
Tabii ki bu duruma itiraz eden Serkan Tan, suçsuz olduğunu söyleyerek itirazda bulunmuş.
***

ZİLLY 4 YAŞINDA
Açıldığı günden itibaren genç nesilin en çok sevdiği eğlence mekanlarının başında geliyor Zilly Pera. Beyoğlu'nda bulunan mekan, geçtiğimiz hafta muhteşem bir parti düzenleyerek 4. yılını kutladı. Şarkıcı Arto, Ataberk Oral ve Zafer Köseoğlu'nun ortağı olduğu kulüpte sürpriz partilere hazır olun.
Ne zaman gitsem eğlencenin en üst seviyede olduğu Zilly'de, DJ kabininde Arto varsa aman dikkat edin.
Çünkü elindeki feneri size doğrultursa yandınız. Tabii sivri dilli olan Arto'nun esprileri mekandaki müşterileri daha da eğlendiriyor.
4. yılı demişken, kulübün dekorasyonu baştan aşağı yenilenmiş. Duvarlara da Zilly'e en çok gelen müşterilerinin isimlerini yazmışlar. Anlayacağınız çok sıcak bir atmosfer ortaya çıkmış. Kim düşünmüşse tebrik ediyorum.

HAFTANIN ENLERi
HAFTANIN FiLMi: 'The Water Diviner (Son Umut)
HAFTANIN DİZİSİ:
Diriliş 'Ertuğrul Gazi'
HAFTANIN MEKANI : Chanta Beyoğlu
HAFTANIN RESTORANI: Anzer Sofrası Sarıyer
HAFTANIN GÜNDEMİ : Bedelli askerliğin yasalaşması