Tarihi 13 Ekim 2014

Kıvanç kaçıyor

Son zamanlarda en çok konuşulan dizilerin başında geliyor. 'Kurt Seyit ve Şura'. Başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ'un olduğu dizinin reytinglerde alt sıralarda yer alması günden güne dedikodu kazanını kaynatıyor. Reytingleri yukarı taşımak için en son kadroya Fahriye Evcen de dahil olmuştu. Gel gelelim bütün yük şu sıralar Kıvanç Tatlıtuğ'un üzerine binmiş. Çünkü şimdiye kadar oynadığı dizilerin hepsi reyting rekorları kırmıştı.
Benim kendi görüşüm bu dizi bu kadar bile reyting alıyorsa bu da Kıvanç'ın popülaritesindendir.
Çünkü kitabı okuyanlardan biri olarak Türk halkına kitap etmeyecek bir konusu var. Şimdi bana çok biliyorsan düşünceni kendini sakla diyebilirler. Fakat burada bir başarısızlık varsa bu Kıvanç'tan değil. Kıvanç'ı kimsenin sorgulamaması gerekiyor. Mankenlikten gelipte bu kadar iyi oyuncu olmuş kaç tane isim sayabilirsiniz.
Hem de ünü Türkiye sınırlarını aşmış bir şekilde. Neyse zaten şimdiye kadar oynadığı dizilerde onun karakterine en yakın rol 'Kuzey ve Güney'di. Çünkü orada oyunculuğunu kullanmaya gerek kalmadı.
Kendini oynadı. Doğal oldu. Bu da onun dönüm noktasıydı.
Şimdi gelelim Kurt Seyit ve Şura'ya.
Kıvanç çok mutsuzmuş. Duyduğum kadarıyla da dizinin sezon sonu final yapmasını iple çekiyormuş. Biter bitmez de soluğu yurt dışında alacak. Ünlü oyuncu İngiltere'ye gidip bir süre orada yaşayacakmış.
Tükenmişlik sendromu diyenler çıkabilir. Fakat öyle bir şey söz konusu değil.
Sadece artık kendine zaman ayırmak kafasını toplamak istiyormuş. Bu yüzden de şimdiden hazırlıklara başlamış bile.
Londra'ya yakın mesafede bir kasaba da geçtiğimiz hafta ev bakmış. Yani anlayacağınız Kıvanç Türkiye'ye kısa süreliğine veda edecek.

***

MUHTEŞEM KONSER
Geçtiğimiz gün anlık bir kararla Antalya'ya gittim. Atatürk Havalimanı'nda uçağa binmek için sıra beklerken, arka tarafımda Gökhan Keser'i gördüm. Uzun süredir görmediğim çok sevdiğim dostlarımdan biridir. Survivor'a gittiğinden itibaren haberleşememiştik.
Tesadüf bu ya aynı uçakla Antalya'ya gidiyorduk. Onun da Antalya'da sahnnesi varmış.
Uçaktan indik akşam buluşmak için planlaştık. Akşam olduğunda Lara'da buluştuk. Canımız balık çektiği için güzel bir balıkçı aramaya başladık. Ama gel gelelim. İstanbul'da yaşayanlar iyi bilir. Bu megakentin en büyük sorunu trafiğidir.
Büyük bir gelişim içinde olan Antalya'da da bu sorun başlamış. Şehir içinde her yerde bitmek bilmeyen bir trafik çilesi var.
Sonunda Kemer Marina'da Navigatör isminde bir salaş balıkçıya gittik. Kemer'e gitiğiniz de mutlaka uğrayın, kendiniz tadın derim. Yemeğimizin ardından Gökhan'ın sahne alacağı Lara'daki Ally ismindeki kulübe gittik. Sahnede 12 şarkı söyleyen Gökhan'ın performansı görülmeye değerdi.
Mekana eğlenmeye gelenlerin Gökhan sahneden inmesin diye dakikalarca tempo tutmasına şahit oldum.
Keser, kendi şarkıları haricinde repartuarına bir çok ünlünün de parçalarını almış. Ben bile şaşırarak izledim.
Gökhan arkadaşım olabilir. Ama beni tanıyanlar bilir. İyiye iyi, kötüye kötü, yazıp en ağır şekilde eleştirenlerdenimdir. İş ile arkadaşlığı hiç bir zaman karıştırmam.
O gece sahnede bambaşka bir Gökhan vardı. Gece kulübünde şarkı söylemek zor iştir. Müşterilerle o ışığı yakalamak kolay değildir. Gökhan bunu çoktan aşmış. Bence en kısa zamanda sabit bir mekanda sahne alması lazım.

GEZELİM GÖRELİM

Eğlence gurmesi olarak Antalya'ya gelmişken gece kulüplerini gezmemek olmaz.
Buraları çok bilmediğim için nereye gidebilirim diye yıllardır Antalya'da yaşayan arkadaşım Zeynep Kemi'yi aradım. O da bana Antalya'nın gözde mekanlarını sıraladı.
İlk durağım Lara'da ki Soho Kulüp oldu. İkinci durak Black sonra ise Jolly Joker'di. En fazla yarım saat kaldığım mekanlardan son durağım ise 'Uzaklar' bar oldu. Burada Ersin Taşkın ile Tuğba Karakaş isimli iki genç solist sahne alıyor.
İnanın sahne performanslarını çok beğendim. Fakat şunu söyleyebilirim ki Antalya eğlence hayatı İstanbul'a rakip olmuş durumda.