Tarihi 13 Ekim 2018

Seferberlik öyle değil böyle olur...

SON beş yıldır yargı-emniyet ve asker üzerinden FETÖ terör örgütü temsilcileri eliyle tuzaklar kurulan, Gezi olayları ile neredeyse bir iç savaş çıkarılmak üzere kışkırtılan, bütün bunlarda başarılı olamayınca 15 Temmuz'da işgal kalkışmasına girişen, bunda da başaramayınca bu kez kurdaki oynamalar yoluyla ekonomi üzerinden operasyon çekilmek istenilen Türkiye; yine güçlü yönetim ve millet iradesi ile bu zorlu sınavı da aştı. Ekonomide topyekün mücadele adıyla başlatılan kampanya ile bütün Türkiye seferber oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı pakette, gıda sektöründeki genel ürünlerden, diğer başka onlarca kalem ürüne kadar indirime gidilmesi, Bankalar Birliği'nin reel sektörün kredi borç ödemelerinin yapılandırılmasına kadar kamu-özel sektör işbirliğinin görülmemiş düzeyde olması, ekonomiye ve Türkiye'ye güvenin göstergesidir.
Eximbank'ın, müteahhitlere yurt içi ve yurt dışında uygun maliyetli teminat mektubu kullandıracaklarına dair açıklaması da çok önemli. Toplumun her alanında destek gören işbirliği ve mücadelenin en güzel örneklerinden birisi de bilim dünyasından geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversiteye bağlı kantinlerde satış fiyatlarını yüzde 10 aşağıya indirme kararı aldıklarını ve ürün stoklarında ve hizmet akışında bir aksilik yaşanmaması için bütün önlemlerin alındığını söyledi. 100 binin üzerinde öğrenci ve akademisyeni olan DEÜ, diğer üniversitelere de örnek olacaktır. Kampanyanın ilk 3 gününde katılımcı firma sayısının irili ufaklı 200'ü geçmesi ve belediyelerin de bu kampanyanın gönüllü işbirlikçisi olmasının bir başka benzeri zor bulunur.
Ekonomiyi sadece yerel ölçekte değil, dünya genelinde izleyen uzmanların ortak görüşünde; bu dayanışma örneği ve modelinin bir başka ülkede bugüne kadar görülmediğinin altı çiziliyor.
Gerçi; 15 Temmuz gecesi canını siper edip işgalcileri alt eden bu milletten başka ne beklenirdi ki?

​MHP DE ATA'NIN MİRASININ PEŞİNDE
Başkan Erdoğan, Atatürk'ün vasiyetinin tam olarak yerine getirilmesi için MHP ile birlikte hareket edileceğini açıkladı, MHP Lideri Bahçeli hemen ardından yaptığı açıklamada; bu yönde bir teklif gelirse destek vereceklerini söyledi. Yasal düzenleme için yasa teklifi verilecek ortaklaşa. MHP, bu konudaki tavrını aslında çok önceden açıklamıştı.
19 Eylül'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir süre önce yaptığı açıklamayı hatırlamakta fayda var: "Atatürk'ün gerçek varisi Türk milletidir. Herhangi bir kurum veya kuruluş değildir. Bunu Türk milletine iade ettiğini beyan etsin mesele kalmaz.
Bazı konularda da CHP'nin anlayış göstermesi lazım. 'Efendim 4 kişi atıyoruz, bunların herhangi bir akçe işi olmaz' da, onların oradaki havası, iklimi yeter zaten CHP'ye. Bankanın 4 yönetim kurulu üyesi sende ise, bu bir güçtür. Ve, gerçek sahibi olan Türk milletine, hazineye iade edilmelidir." MHP Lideri bir Osmanlı kıssasıyla CHP'ye mesaj da verdi: "15 ve 16. Yüzyılda Osmanlı'nın parası akçe.
Bizim oralardan garibim birisi kalkıyor İstanbul'a geliyor dünyanın yolunu yürüyor. Padişaha diyor ki; 'Padişahım, mümin müminin kardeşidir. Ben hissemi istemeye geldim.' Padişah bakıyor; 'Evladım sen şu 20 akçeyi al köyüne git. Yalnız bunu aldığını diğer mümin kardeşlerin duyarsa sana bu da kalmaz!' diyor.
Şimdi; alayımızı Atatürk'ün mirasçısı olarak ilan edersek CHP ne yapacak? Bizim de hakkımız var orada..."