Ogün Temizkanoğlu

OGÜN TEMİZKANOĞLU

Tarihi 25 Ekim 2010

Bal yapmayan arı gibi

Fenerbahçe yıllardır süren Kadıköy geleneğini bu sezon da devam ettirecek miydi? Maçtan önce genel kanı Sarı-Lacivertli takımın bu maçı elini kolunu sallaya sallaya kazanacağı şeklindeydi.
Ancak Galatasaray maça beklenenin çok aksine çok hızlı başladı.
Eğer biraz dikkatli olsalar devreye iki farklı galip girmeleri işten bile olmayacaktı.
Ancak Sarı-Kırmızılı futbolcular biraz şanssız, biraz da beceriksizdi. Fenerbahçe bir türlü istediği futbolu sergileyemedi.
Üzerlerinde garip bir ürkeklik vardı.
Fenerbahçe atak gibi görünse de çok top kaybetti. Bal yapmayan arı gibiydiler. Niang istediği pasları alamayınca verimsiz oldu.
Alex yine çalıştı ama bitirici pasları bu kez veremedi. Emre her zamanki gibi sinirliydi. Galatasaray karşısında yaptığı aşırı hırs onu olumsuz şekilde etkiledi. Maçın 2. yarısında Fenerbahçe biraz daha derli toplu gözükse de yine de beklenen baskıyı kuramadı. Mehmet Topuz, Stoch gibi isimlerin daha üretken olması gerekir. Özellikle Mehmet Topuz rakibin presi karşısında mücadeleden çabuk düşüyor.
Gökhan Gönül'ü dün yine çok beğendim. Lugano ile defansın temel direğiydi.
Sarı-Lacivertli takım Beşiktaş'tan sonra Galatasaray'ı da Kadıköy'de mağlup edemedi. 2 derbide kaybedilen 4 puan ağır bir yara. Fenerbahçe eğer lige yeniden ağırlığını koymak istiyorsa gelecek hafta Bursaspor'u devirmeye mecbur.