Görkem Ağgündüz

GÖRKEM AĞGÜNDÜZ

Tarihi 4 Mart 2024

Kendi içinde çözülmez ise...

Dün biraz da derbi havasına girebilmek için, Beşiktaş'tan yürüyerek Dolmabahçe'ye ulaştık. Taraftarlar ligde iddiaları olmamasına rağmen, Galatasaray maçı için oldukça heyecanlıydı. Ancak taraftarın ateşi henüz 2. dakikada söndü...

Basın tribününde daha yerimize yerleşemeden, Galatasaray Al Musrati'nin acemice hatasıyla golü buldu. Derbide kendi ağlarını havalandıran Musrati'nin kötü futbolu ise maç boyu sürdü. Aldığı topları sürekli olarak ayağından çıkarmakta geciken Libyalı, kendisinden beklenmedik basit pas hatalarıyla da çok kötü bir maç çıkardı.

Derbide oyun anlamında söylenecek çok bir şey yoktu. Galatasaray duran toplarla tehlikeli olurken, Beşiktaş'ın Ghezzal ile yakaladığı tek şansı da Muslera engelledi.
Sahanın en iyi ismi ise kesinlikle Rashica'ydı. Ayrı bir motivasyonla maça çıktığı belli olan 'eski Aslan' özellikle ilk yarıda gösterdiği performansla Köhn'e zor anlar yaşattı. Sürekli olarak Beşiktaş'ın ataklarını yönlendiren Rashica, zaman zaman ise gol atma isteğiyle atakları yanlış sonlandırdı.

Zaha, Oliveira ve hatta Abdülkerim gibi isimleri kadroda olmayan Galatasaray'ın oyuna hamle gücü yoktu. Beşiktaş'ta ise işler tam tersi olsa da Fernando Santos, 60-80 arası değişiklik yapmayarak maçı izlemekle yetindi. Ancak 80'de yaptığı değişliklikle de Galatasaray'a 3 puanı sundu. Maçın Beşiktaş adına sahada tek ayakta kalan ismi olan Rashica'yı çıkaran Santos, yerine Aboubakar'ı aldı. Ayakta durmaya hali olmayan Aboubakar oyuna yeni girmesine rağmen, emekliliğini bekleyen ve 10 metre geriden gelen Mertens'e inanılması zor bir top kaybı yaptı.

Galatasaray şampiyonluk yolunda kalan haftalardaki en zor virajını kayıpsız atlattı. Kupa ve Avrupa'dan elenen, kalan 10 haftada yalnızca 3 defa İstanbul dışına çıkacak olan sarı kırmızılılar, 'kendi içinde çözülmez ise' şampiyonluğun bir numaralı favorisi haline geldi.