Görkem Ağgündüz

GÖRKEM AĞGÜNDÜZ

Tarihi 7 Ekim 2023

Bu lige fazla!

Manchester fatihi Galaatsaray, Avrupa dönüşünde oynamak istemeyeceği birkaç deplasmandan birinde Antalya'nın konuğu oldu. Okan Buruk, bana göre büyük bir risk alarak bazı bölgelerde rotasyonla çıktı bu zorlu maça. Ndombele, Kazımcan ve Barış Alper 11'de yer alan isimlerdi...

Maç ritmi kazanması için oynatılan Ndombele, oyunda kaldığı her dakika henüz hazır olmadığını hissettirdi. Devre arasında oyundan alınan Barış Alper de hücumdaki etkisiz isimlerdendi. Nitekim yerine giren Tete, henüz ikinci yarının başında Icardi'ye müthiş bir pozisyon hazırladı. Galatasaray'ın rotasyonda denenen son ismi olan Kazımcan'ın bölgesinden ise gol yenmesi işten bile değildi. Antalyaspor'da Yehezkel neredeyse her pozisyonda Kazımcan'ı rahatça geçerek pozisyon yarattı. 75. dakikada yine Kazımcan'ı geçip net bir gol fırsatı yakalayan Yehezkel, topu yan ağlara vurunca Okan Buruk daha fazla dayanamadı ve hamlesini yaptı. Bu dakikadan sonra sol beke geçen Abdülkerim, Antalyaspor'a atak şansı vermedi. Yerli futbolcu olmasından da kaynaklı Galatasaray için bulunmaz nimet olan Abdülkerim, takımın hem stoperde hem de sol bekte en iyi alternatifi olduğunu bu maçta da gösterdi.

Galatasaray'ın iyi futbol oynayamamasının sebeplerinden birisi de Kerem Aktürkoğlu'ydu. 10 numara pozisyonda verimi düşen Kerem, sol kanattaki kadar boş alan bulamadığı için Icardi ile olan bağlantısını da kaybediyor.

Assombalonga belki o golü atsa başka bir şey konuşacaktık ancak son haftalarda iyi futbol oynayamadığı için eleştirilen ve Antalyaspor karşısında da kendi kimliğinden uzak bir görüntü çizen Galatasaray, yine de sahadan 2-0 galip ayrılmasını bildi ve ligin en zor deplasmanlarından birisini arkasında bıraktı.

Bu skorların alınmasında tabii ki en önemli neden Mauro Icardi. Antalyaspor karşısında da akan oyunda görünmeyen golcü futbolcu, maçı 1 gol 1 asistle tamamlayarak bu lige fazla olduğunu yine gösterdi.

Şampiyonluk yarışını Fenerbahçe ile beraber geçirecek olan Galatasaray, oyun anlamında ezeli rakibinden geri olsa da yeni transferlerinden henüz tam olarak yararlanamamasıyla değerlendirilmeli. Zaha, Tete, Ndombele ve Ziyech gibi isimlerin tam performansını yakalaması halinde Galatasaray'ın oyunu da Fenerbahçe kadar keyif verecektir.