Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 30 Haziran 2016

Transfer piyasası çok hareketlendi

Yeni sezon hazırlıklarının aralıksız bir şekilde sürdüğü futbol camiasında transfer pazarı hareketlendi. Kulüplerin kendilerine göre bir transfer politakasının olması gerekli. Çünkü doğru bir planlama yapılmazsa bu sezon hem de gelecek sezonda bunun sıkıntılarını maalesef kulüplerimizin yaşadığını birkez daha hatırlatmak isterim. Geçen yıl şampiyonluk yarışı devam ederken Samsunspor'un üç puanın silinmesi belki onları şampiyonluktan etti. Düşme hattındaki Denizlispor'un üç puan silinmesi de onların son haftaya kadar rahat nefes almalarını engelledi. Yine geçmişte yapılan hatalı ve şov transferlerinden dolayı transfer yasağı alan kulüpleri de unutmamak lazım. Özellikle Anadolu'da transfer dönemine bakıyorum. Maşallah herkes futbol uleması gibi. Taraftarından, basınından, eski ve yeni yöneticisine kadar futbolu o kadar biliyor ki neredeyse o takımı çalıştıran hocaya bile gerek yok gibi. Takımı çalıştırması için emanet edilen hocaya 'Hocam senin hangi mevkilere ihtiyacın var' diye bile sorulmuyor. Futbol camiası içinde bulunan arkadaşalara sesleniyorum. Hepimiz bu geminin içindeyiz. Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Doğru dürüst bir yapılanma ile bir politaka belirleyim ki camialar yaşasın. Yoksa yarın bu camaiları kimse yerinde bulamaz. Transfer yapılırken sadece işin ehli olanlar ön planda olmalı. Yoksa hepiniz menajer tuzağına düşer ve ihtiyacınız olmayan oyuncuları almak zorunda kalırsınız. Bu nedenle yöneticilere tavsiyem, teknik direktör ve bir transfer komitesi ile birlikte hareket ederek kadrolarınızı oluşturmanız.

ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERDİ!
Adana Demirspor'da tekrar başkanlığa seçilen Başkan Sedat Sözlü, güven tazeleyip camiaya şampiyonluk sözü verdi. Sözlü, genel kuruldaki konuşmasında "Buraya Süper Lig'e çıkmış bir başkan olarak gelmek isterdim ancak olmadı. Geçen yıl hakem hatalarındandolayı canımız çok yandı. İnşallah bu sezon daha iyi çalışacağız. Böylesine önemli bir süreçte kulubü bırakıp gitmek doğru olmazdı, geçen yıldan yarım kalan işimizi tamamlamak istiyoruz. Bu camiada beklenti hep şampiyonluktur. İnşallah yeni sezonda hedefimize ulaşacağız" ifadesini kullandı.

BU LİGDE MİSAFİRİZ
Osman Özköylü, bana göre PTT 1. Lig deneyimi konusunda listenin en başlarında yer alır. Sivasspor ile anlaşan Özköylü, hedeflerinin Süper Lig olduğunu vurgulayarak iddialı açıklamalar yaptı. Bu sene Sivasspor'un bu ligde misafir olduğuna vurgu yapan tecrübeli hoca, "Geçmişten bir takım dersler çıkartacağız. Bu sene burada yapılması gerekenler doğru planlanacak" ifadesini kullandı.

ZORU KOLAYA ÇEVİRMELİ
Eskişehirspor, Süper Lig'e veda ettikten sonra teknik direktörlük koltuğuna Alpay Özalan'ı getirdi. Hırsını yakından tanıdığım Alpay sadece saha içine odaklanır elindeki kadroyu iyi kullanırsa başarı neden gelmesin. Futbol şehri olarak gördüğüm Eskişehir'de başarı geldiği takdirde taraftar da Alpay'ın yanında olacağından hiç şüphem yok. Alpay bu zorlukların üstesinden rahat bir şekilde gelecektir.