Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 19 Kasım 2015

PTT 1. Ligi'ne hoca dayanmıyor

PTT Birinci Lig'de sezon başlayalı 11 hafta oldu fakat teknik adamlardaki değişiklik hafta sayısını çoktan aşıp geçti bile. Ligde şu ana kadar takımlarda 20'ye yakın hoca değişikliği yaşandı. İnanın bu rakam belki bir araştırma yapılsa şu anda dünyadaki ligler sıralamasında ilk sıralarda yer alacaktır. Bu kadar hoca değişikliğinin fazla olduğu olduğu bir yerdeki kalitenin de düşeceğine inanıyorum. Bu durumda bize gösteriyor ki sezon başında belirli bir plan program yapılmıyor. Sonuçlara göre yaşayan bir toplum olduğumuz gerçeği birkez daha ortaya çıkmış oldu. Bu ligde çalışan bir hoca olarak düşünmenizi istiyorum. Her hafta bir meslektaşınızın işine son verildiğini görüyorsunuz. Kafanız nasıl rahat olacak ki ? Kafanızda oturtmaya çalıştığınız sistemi nasıl uygulayacaksınız.
Sizde biliyorsunuz ki birkaç maçı kaybederseniz sizin de görevinize son verilecek. Böyle bir durumda başarı gelmesi sizce mantıklı mı ?
Bu defa tüm hocalar günlük başarılara odaklanıyor. Alacakları birkaç galibiyetle takımlarda kalma sürelerini uzatıyorlar. Bu hocalardan bir proje, yeni gençleri kazandırmasını bekler misiniz. Cevabım kocaman bir hayır.
Biz daha baştan hocaya garanti ve güvence vermiyoruz ki hoca sağlıklı düşünüp karar alabilsin.

EVLERİNİ TAŞIYAMIYOR
Teknik Direktör dostlarımla konuştuğumda bana hep şöyle dert yakınırlardı onları tekrar yazıyorum. "Biz bir takımdan teklif alıyoruz.
Bir plan p rogram yapıyoruz.
Ancak biliyoruz ki alacağımız iki üç kötü mağlubiyet sonrası bize yol verilecek. Böyle bir durumda ben oturduğum yerden eşimi ailemi çocuklarımı nasıl o şehre götüreyim.
O şehre gitsem çocuğum okula başlasa belki birkaç ay sonra gönderileceğim" Böyle düşünen bir teknik adamdan sizce başarı gelir mi? Futbolu yönetenlerin bu soruna hiç vakit geçirmeden mutlaka el atmaları gerekiyor.

HOROZ'DA ARAYIŞ SÜRÜYOR
DENİZLİSPOR'da sıkıntılar da dertler de bir türlü bitmiyor. Son yıllarda büyük ekonomik sıkıntı yaşayan Denizlispor, yine bir çıkmazın içine girdi.
Geçen sezon takımı kurtaran Mehmet Altıparmak hoca takımdan ayrıldı. Yerine Arif Erdem ile anlaşıldı.
Fakat Arif Erdem, şu saate kadar Denizli'ye gelip takımın başında antrenmana çıkmadı. Umarım bu sıkıntı bir an önce açıklığa kavuşur.

İPEKOĞLU BAŞARILI OLUR
TÜRK futboluna kalecilik olarak büyük hizmetler veren Engin İpekoğlu, Adanaspor'da takımın başına getirildi.
İpekoğlu'nu futbolculuğundan beri tanırım. Efendi hırslı saygılı ve inatçıdır.
Fethiyespor'un başında göstermiş olduğu başarılı performansı kimse unutmadı. Adanaspor'da başkan ve taraftar teknik kadronun ardında durursa bu takım play-off'a oynayacaktır.

ELAZIĞSPOR'DA İBO DÖNEMİ
Elazığspor'da bu sezon hedef şampiyonluk olarak belirlendi. Şehir ve taraftar da mutlaka şampiyonluk bekliyor. Ligin son haftalarında başarısız sonuçlar gelince Teknik Direktör Bayram Bektaş ile yollar ayrıldı, Yerine Beşiktaş'ın eski futbolcusu deli İbo lakaplı İbrahim Üzülmez getirildi. İbrahim Üzülmez'i çok iyi tanırım. Beşiktaş'ta oynadığı dönemde bitmeyen enerjisiyle adını Siyah-Beyazlı kulübe altın harflerle yazdırmıştı. Zor günleri sever, kolay kolay pes etmez. Belki PTT Birinci Lig için tecrübesi ve deneyimi yok ama çalışkanlığı ile bu işin üstesinden gelecektir.
Eğer Elazığspor taraftarı da takımlarına destek verirlerse takıma yeni taze kan olarak gelen İbrahim Üzülmez bu takımı Süper Lig'e mutlaka
taşır.