Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 28 Ekim 2015

Adana derbisi Demirspor'un

Derbi denince her ülkenin her şehrin kendine göre derbileri olur. Adana'daki Adanaspor-Adana Demirspor karşılaşmasını da bunların arasında gösterebiliriz. Bu iki takım ister Süper Lig ister amatör ligde oynasın herkesin mutlaka ilgisini çeker ve tribünler dolar.Cumartesi günü yine Adana'da muhteşem bir derbi maçı oynandı. Bu maçın yorumunu yaparken büyük keyif aldım. Harika bir maç oldu. Tribünler doluydu iki takımda oynadığı futbolla maça damgasını vurdu. Her şey güzeldi, goller ise alkışlandı. Maçı Adana Demirspor 2-0 kazanarak puanını 14'e yükseldi ve lider ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Bu galibiyetin Adana Demirspor'a büyük moral oldu. Lider Elazığspor, Karşıya deplasmanında kötü bir futbolla maçı kaybedince liderliği Kardemir Karabükspor'a devretti. Karşıyaka ise Elazığspor galibiyeti ile birazcık morallendi. Kaf Kaf'a galibiyeti getiren golleri de takımın tecrübeli isimleri Necati Ateş ve Gökhan Ünal kaydetti. Şanlıufraspor ise 45 dakika 10 kişi oynadığı Balıkesirspor'u 2-0 yenerek taraftarlarını mutlu etmeyi başardı. Alınan bu galibiyet camiayı da rahatlattı. Kayseri Erciyesspor ise sezonun ilk galibiyetini Giresunspor'u mağlup ederek aldı. Sezona kötü başlamasına rağmen Altınordu, sonradan toparlanmasını bildi. İzmir ekibi, Göztepe'yi mağlup ederek üst sıralara doğru tırmandı. Ligin başka bir ekibi Boluspor ise Alanyaspor önünde şok bir mağlubiyet alarak taraftarlarını üzdü. 1461 Trabzon ise Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a teslim oldu. Gaziantep ekibi, bu galibiyetle lideri de yakalamış oldu. Samsunspor ile Karabükspor maçında sahada futbol adına herşey vardı sadece gol yoktu.

ALANYA, BOLU'YU SUSTURDU
Sezona sıkıntılı başlayan Alanyaspor yönetimi teknik direktör değişikliğine giderek Erhan Altın'ın yerine geçen sezon takımı play-off oynatan Hüseyin Kalpar'ı getirdi. İlk maçında Samsun'u 3-2 yenen Kalpar'ın talebeleri bu hafta deplasmanda Boluspor'u 2-0 mağlup etti. Kalpar'ı çok iyi tanırım. Disiplinli ve başarısızlığı asla kabullenmeyen bir yapıya sahip. Alanya'yı hedeflediği noktaya getirebilir.

MALATYA'YI HOROZ BİTİRDİ
Denizlispor geçen sezon kıl payı ligde kalmayı başarmıştı. Bunda en büyük pay sahibi teknik direktör Mehmet Altıparmak'a aitti. Denizli ekonomik olarak büyük bir sorun yaşıyor. Bu sezon ilk maçı da kazandılar. Ancak sonrasında şanssızlıklar peş peşe geldi. Malatya deplasmanı zordu. Denizlispor pozitif bir futbolla çok önemli bir üç puanı alarak şehre şen döndü.

ALTINORDU DOLU DİZGİN
Altınordu ile Göztepe arasında çok önemli bir İzmir derbisi oynandı. Yılların iki takımı arasındaki maçta Altınordu müthiş bir mücadele sonrasında Göztepe'yi mağlup ederek üst sıralara doğru çıkışını sürdürdü. Genç oyunculardan kurulu Altınordu, tecrübeli oyunculardan oluşan Göztepe'ye karşı çok iyi mücadele etti. Sezona kötü başlangıç yapan Altınordu, üst üste aldığı galibiyetlerle bu kötü gidişattan bir an önce toparlanmasını bildi. Bu galibiyetle liderle arasındaki puan farkını da 3'e indirmiş oldu. Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ve öğrencileri aynı ciddiyetle devam ederlerse sezon sonunda Süper Lig'e gelirler.