Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 7 Ekim 2015

Zirvede puan kayıpları

PTT Birinci Lig'de zirve mücadelesi veren takımların puan kayıpları haftaya damgasını vurdu. Şampiyonluk mücadelesi veren Samsunspor, Elazığspor, Gaziantep Büyükşehir, Adana Demirspor hiç ummadıkları bir şekilde puan kaybedince alt sıralardaki takımlarda zirve yarışı için umutlanmış oldu. Haftanın önemli maçında lider Samsunspor ile üçüncü sıradaki Gaziantep Büyükşehir Belediyepor golsüz berabere kalınca diğer takımlar umutlanmıştı.

ELAZIĞ FIRSAT TEPTİ
Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Bu maçın sonuncunu bilerek sahaya çıkan ikinci sıradaki Elazığspor, deplasmanda Altınordu'ya 1-0 mağlup olunca 17 puanla lider olma fırsatını kaybetmiş oldu. Ligin üst sıralarını ilgilendiren bir başka maç içe haftanın son maçı olan Adana Demirspor-Kardemir Karabükspor maçıydı. 11 puana sahip olan iki takımdan maçı kazanan zirveye yaklaşma adına çok önemli bir avantaj yakalayacaktı. Deplasmanda rakibini 3-1 ile geçen Kardemir Karabükspor, puanını 14'e çıkardı ve liderin bir puan gerisinde 3. sıraya yükseldi. Adana ekibi ise 11 puanla 5. sırada kaldı ve çok önemli bir avantajı kaybetti.

GÖZ-GÖZ GELİYOR
PTT Birinci Lig'in
iddialı takımlarından Göztepe, bu sezon tecrübeli oyuncuları ile yoluna devam ediyor. Teknik Direktör Metin Diyadin yönetimindeki takım, benim de canlı olarak izlediğim ve TRT SPOR'a yorumladığım karşılaşmada Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışının içinde olacağının sinyalini verdi. Göz Göz'e bu maçta galibiyete taşıyan golleri tecrübeli oyuncular Gökhan Karadaniz ve Björn Vleminckx kaydetti. Göztepe taraftarına söyleyecek bir lafım yok. İçerde dışarda her zaman takımlarının yanında yer alıyorlar. Sarı-kırmızılı takım, bu gidişatını sürdürürse sezon sonu Süper Lig'e döner.

ELVİR BALİÇ FAKTÖRÜ
Karabük'te Elvir Baliç'in gelişi hissedildi. Hüseyin Kalpar ile yollar ayrıldıktan sonra yönetim ülkemizde de bir dönem forma giyen Baliç ile prensip anlaşması yaptı. Boşnak adam, imzayı atmadan hemen takımla birlikte Adana'ya uçup Adana Demirspor maçını tribünden izledi. Futbolcularda yeni hocalarına kendilerini göstermek için mücadele edince Karabük ekibi, zorlu deplasmandan üç puanla dönmesini bildi.

ADANA'NIN ZİRVE İNADI
Adanaspor, Erciyesspor'u 3-0 gibi net bir skorla yenerek ligin üst sıralarına doğru tırmanmaya başladı. Teknik Direktör Eyüp Arın ve talebeleri Kayseri deplasmanında çok kritik bir üç puan aldılar. Bu galibiyet onları ligin üst sıralarını isteyen takımlar arasına sokmuş oldu. Adana taraftarı da takımlarına inanırsa Adanaspor, Süper Lig için son haftalara kadar yarışın içinde yer alır.

SABRIN SONU ALTINORDU!
Geçtiğimi sezonun flaş takımlarından Altınordu, kötü gidişatını durdurdu ve çıkış sürecine girdi. Sezona kötü başlangıç yapan İzmir ekibi, Süper Lig'in en iddialı takımlarından birisi olarak gösterilen Elazığspor'u 1-0 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırıp çıkışına devam etti. Geçen hafta Kardemir Karabükspor ile berabere kalan İzmir temsilcisi, bu haftada Elazığspor'a yenince birazcık nefes aldı. Yönetimde ilk haftalarda alınan kötü sonuçlara rağmen teknik heyetin arkasında durarak ne kadar isabetli bir karar verdiğini görmüş oldu. Proje takımı olarak lanse edilen Altınordu'da işler daha da düzelecek.

ZİRVE ADAYLARI!
Zirve adaylarının puan kaybettiği haftayı iyi değerlendiren Göztepe ve Adanaspor aldıkları galibiyetle üst sıralara doğru tırmandı ve aradaki puan farkını da iyice azaltmış oldular. Haftayı üç puanla kapatan Altınordu ve Şanlıurfaspor da hem düşme hattından uzaklaştılar hem de ilerisi için umutlanmış oldular.