Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 30 Nisan 2012

Beşiktaş sevgisini lütfen bitirmeyin

Futbolda hedef olmayınca takım ne kadar oynarsa oynasın ne kadar koşarsa koşsun şampiyonluk coşkun yoksa hepsi boş... Dün, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bu tablo vardı. Fenerbahçe takımı şampiyonluk coşkusu ile taraftarıyla büyük mutluluk yaşayıp hedefe koşarken Beşiktaşlılar'da ise büyük bir hüzün vardı. Yılların çınarı Beşiktaş, şampiyonluktan bu kadar çabuk kopmamalıydı. Beşiktaş'ın kaderi böyle olmamalıydı.

EGEMEN ÖNE ÇIKTI
Oyuna gelince sahada iki takım da mücadele etti. Ama, futbol açısından tatmin edici bir oyun sergilemediler.
Egemen, maça damgasını vuran adam oldu.
Önce, attığı golle maça heyecan getirdi.
Sonra kendi kalesine attığı golle de Fenerbahçe'ye bereket getirdi.
Rüştü'yü alkışlıyorum. Dün yine görevini yaptı. Her zamanki gibi kenardan gelen topta gollerini yiyeyerek Fenerbahçe'ye hizmetini yaptı.
Artık, futbolu bırakacak. Ama, bugüne kadar yan toplardaki zaafiyetni kapatamadı. Ya Portekiz Çetesi...
Hepsine yazıklar olsun diyorum. Aldığınız para size helal değil. Quaresma'ya bakıyorum... 100 kilo olmuş...
Fernandes, ilk defa bir F.Bahçe maçında oynadı. Büyük beklenti içerisindeydim. O da kayıptı.
Simao ise zaten var mı yok mu belli değildi. Beşiktaş yönetimi bu futbolcuları zaman kaybetmeden pazarlayarak hemen göndermeli.

GENÇLEŞTİRME ŞART!
Dünkü bundan sonra Beşiktaş'ın hedefi genç bir takımın yetiştirilmesi olmalıdır. Koskoca Beşiktaş takımında bir golcü yok. Almeida zaten cezalı eğer Edu ve sonradan giren Pektemek, Beşiktaş'ın golcüsüyse ben başarıya inanmıyorum.
Tekrar söylüyorum...
Yönetim ve Havutçu, bu takımı bir an önce gençleştirmek zorundadırlar.

ÖZKAHYA KAYBETTİ...
Bir hakem yönettiği bir maçta otoritesini kart göstermeden uygulayabilirse başarılıdır demektir. Ama, dün 13 tane sarı kartla oyuncuları cezalandırıyorsa aslında kendini cezalandırmış demektir. Halis Özkahya dün geceki derbide hem karşılaşmanın hem de kendi kontrolünü kaybetti.

BEŞİKTAŞ NASIL KURTULUR
Beşiktaş yönetimi bir an önce kulüpte yaşanan sorunlara acilen çözüm bulmalı ve bu Beşiktaş sevgisini bitirilmesine engel olmalıdır. Yeni nesillere kaybedilmemelidir. Tayfur Havutçu. Carvalhal kadar maçta hırsını heyecanını futbolcularına yansıtamıyorsa demek ki tatkımda bir problem var demektir. Bu da bitmeli. Son sözüm de taraftara. Bu zor günlerde F.Bahçe maçında tribünleri doldurursanız en büyük ceza bu olur.