BÜLENT TULUN

BÜLENT TULUN

Tarihi 13 Şubat 2011

Kupa bile zor duruyor

* Galatasaray'ı nasıl buldunuz?
Kewell ve Baros olmadan önemli bir deplasman maçıydı Gaziantepspor karşılaşması Galatasaray için. Sezon sonu Galatasaray'ın bu tip oyunculardan kurtulması lazım. Geçmiş sezonlarına bakmadan alınan Pino da bu kategoride.
Maça orta sahada müthiş baskı ile başladı Galatasaray ama silsile halinde yapılan ve Zapata ile son bulan hatalar sonucu yenik duruma düştü. Sürekli yeni oyuncuların katıldığı Galatasaray'da bir ahenk sorunu var. Futbolcular birbirleriyle ahenk içinde değiller. Gol bölgelerinde inanılmaz pas hataları yapılıyor. Büyük zahmet ve emeklerle 3. Bölgeye taşınan toplar anlamsız , uyumsuz paslarla heba oluyor. Yine yedek kulübesi zaafiyeti içindeydi Hagi.
Baros ve Yekta yapılabilecek maksimum değişikliklerdi.

* Aksayan yönler nelerdi?
Kanatları çalışmayan bir Galatasaray'ın gol yolları da zora girmiş oluyordu.Yoklukta Sabri'nin orta saha oynaması Neill'in işini belki kolaylaştırıyordu ama kanat varyasyonları yokolmuştu. Stancu ve Culio ise bu arızadan dolayı gol yollarında görülemediler. İlk elle tutulabilir gol pozisyonuna 65.
Dakikada Culio'nun direkten dönen topuyla girildi. Kazım sahada varmıydı yokmuydu belli değil.İster istemez sır bir şekilde herkesin topu birbirine attığı Misimoviç felaketi akla geliyor. Galatasaray devre arasında bile 5 oyuncuya ihtiyaç duyuyorsa varın transfer politikasızlığını düşünün.

* Bundan sonrası için görüşünüz nedir?
Artık Süper lige tamamen havlu atılmıştır. Sarı-Kırmızılı takımın puan farkı bu kadar açılmışken hele de bu oyunla ligde ist sıraları zorlayabileceğini düşünmek hayalcilik olur. Galatasaray için bu sezon kalan tek hedef Türkiye Kupası.
Ancak, bu oyunla kupada Gaziantepspor ile yapılacak rövanş karşılaşmasında da işler oldukça zor duruyor. Umarım, Sarı-Kırmızılılar kupa maçında beni yanıltırlar.