Tarihi 21 Ağustos 2019

NET ve NED

ŞILI'DE darbe oldu. Altından NED çıktı. Para yağdırmışlardı darbelere... Ukrayna ve Gürcistan'daki ayaklanmalara da oluk oluk dolar akıttılar. 2002'de Venezuela Devlet Başkanı Chavez'e darbe girişimi oldu. Halk sarayın önünde toplanarak darbeyi engelledi.
Sonrasında NED'in Venezuela'da da darbecilere milyonlarca dolar dağıttığının belgeleri ortalığa döküldü.
Çin'in Sincan Uygur bölgesinde de NED para saçıyor. Halkı ayaklanmaya çağırıyor. Dünyanın birçok bölgesinde yapılan darbelerde veya yaşanan ayaklanmalarda hep NED ortaya çıkıyor.
Peki kimdir bu çapanoğlu NED?
Açılımı National Endowmen for Democracy... Yani Ulusal Demokrasi Vakfı... ABD Kongresi tarafından kuruldu. Amaçlarına baktığınızda "Demokrasiyi teşvik etmek" konusunun birinci madde olduğunu görüyorsunuz.
Oh oh ne güzel diyorsunuz.
Ancak sonrasında seçilmişlere karşı tezgahlanan tüm darbelerde adı ön plana çıkıyor. Darbecileri ve ayaklanan sivil toplum örgütlerini paraya boğuyor.
Dünyayı altı bölgeye bölerek aralarında Türkiye'nin de olduğu 100'e yakın Amerika'nın hedefindeki ülkede faaliyette bulunuyor. Girdiği her ülkede parayla ajan devşiriyor.
2010 ve 2011 yıllarında Türkiye'de para saçtığı örgütlerin bir bölümü su yüzüne çıkmıştı.
Liberal Düşünce Derneği'ne 74 bin dolar, Uluslararası Özel Teşebbüs Merkezi'ne 189 bin 839 dolar vermişti. NED hızını alamış Uçan Süpürge'ye 55 bin 500 dolar, İfade Örgütlenme Özgürlüğü'ne 299 bin dolar, İnsan Hakları Gündem Derneği'ne 54 bin dolar ve İnsan Hakları Araştırmaları Derneği'ne 92 bin dolar indirmişti.
Bunlar sadece bilinenler... NED'in bir yetkilisi geçmişte Türkiye'yi ziyaret etmişti. Yöneltilen bir soru üzerine darbeci FETÖ'nün kurduğu Taraf gazetesinin "Muhabir yetiştirme programı"na maddi destek sağladıklarını açıklamıştı.
Darbecileri çok severler. Onlara karşı bonkördürler. Çok sayıda insanın ölümüne kanlı paraları ile katkı yapmışlardır. NED'in kurucu başkanı Allen Weinstein'dir. Adam 1991 yılında Washington Post gazetesine röportaj verdi.
Böbürlenerek, gururla haykırdı o röportajda; "Bugün bizim yaptığımız operasyonların büyük kısmı 25 sene önce CIA tarafından gizli bir şekilde yapılıyordu" diyerek. Yani "Artık CIA'ya gerek yok. Biz yapıyoruz darbeleri" diyor. Girdikleri ülkelerde parayla kuklalar bulduklarını söylüyor.
Ne gerek var CIA ajanlarının hayatlarını tehlikeye atmaya!..
Dolar aşkına ölecek hizmetçi çok her ülkede. NED'in operasyonlarını ve günahlarını yaz yaz bitmez. Son olarak dört gün önce tekrar gündeme geldi.
İYİ Parti'nin eski Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, partisinde üst görevlerde bulunan BİRÇOK KİŞİNİN ABD Kongresi tarafından fonlanan "Denge ve Denetleme Ağı" (DDA) adlı kuruluşla bağlantılı olduğunu açıkladı.
Verdiği isimler arasında Kurucular ve Genel Başkan yardımcıları da var. DDA, turuncu devrimlerin ve darbelerin finansörü National Endowment for Democracy'nin yani NED'in desteklediği bir kurum.
İyi Partili yönetici Adem Taşkaya, "Ayrılıkçı, azınlıkçı gruplara müdahale eden bir örgüt İYİ Parti'ye çöreklendi" diye bas bas bağırdı.
Ancak satır aralarında kayboldu gitti feryatları. Pek duyulmadı. Hep merak ederdim İyi Parti, HDP ile aynı yastığa nasıl baş koydu diye... Biri Türkçü, diğeri Kürtçü...
NET bir açıklama bulamadım kendimce. Meğer İyi Partili Taşkaya'ya göre NED bir açıklaması varmış bunun!