Tarihi 5 Ağustos 2016

Sevgili Kerry bir ricam var

Rahmetli Menderes'e Savunma Bakanı Ethem Menderes geliyor.
"Darbe riski var, ciddi duyumlar alıyorum" diye uyarıyor. Adnan Menderes Genelkurmay Başkanı'nı çağırıyor.
Savunma Bakanı'nın önünde, darbe konusuna girmeden ülke güvenliği konularını konuşuyor.
Genelkurmay Başkanı ayrılırken sert bir şekilde topuk selamı vererek ayrılıyor. Menderes "Bak gördün mü, nasıl sadakatle selam verdi. Bu mu darbe yapacak?" diyor. Ancak darbeyi albaylar gerçekleştiriyor.
Darbe başladığında yöneten Albay "Kriz var" diyor.
"Başımızda emir komuta zinciri içinde bir General yok. Eğer bu generali bulamazsak yandık, darbe gerçekleşmez, hepimiz biteriz" diye ekliyor. Odada bulunan herkesi ter basıyor. Nitekim darbeyi organize eden Albay, telefonla 3. Ordu Komutanı Ragıp Gümüşpala'yı arıyor. "Darbe yaptık, yönetime el koyduk, siz de katılın" çağrısı yapıyor. Orgeneral Ragıp Gümüşpala "Darbenin lideri kim? Eğer başınızda benden daha kıdemli bir subay yoksa 3. Ordu ile birlikte Erzurum'dan Ankara'ya yürür, isyanı bastırır, hepinize dünyayı dar ederim" diyor. Odada panik büyüyor.
Darbe lideri Albay'ın o anda aklına bir fikir geliyor. Orgeneral Ragıp Gümüşpala'ya "Efendim yönetime el koyan liderimiz Kara Kuvvetleri Komutanımız Cemal Gürsel'dir" diyor. Ragıp Gümüşpala "O halde ben de sizinle beraberim" cevabını veriyor. Telefon kapandığında darbeci Albay yanındakilere dönüp "Bana hemen Orgeneral Cemal Gürsel'i bulun ve getirin" diye bağırıyor. Hiçbir şeyden haberi olmayan Cemal Gürsel o anda izne gönderilmiş, emekliye sevk edileceklerin liste başında ve Menderes'e kırgın. Askeri uçakla İzmir'den Ankara'ya getirilerek darbenin başına geçiriliyor ve Cumhurbaşkanlığı'na kadar yükseliyor. "15 Temmuz darbe girişimi"ni ilk duyduğumda "Böyle ahmakça darbe mi olur" dedim. Darbeyi Akıncı Hava Üssü'ne giden bir İlahiyatçı doçent yönetiyor. Yani Hava Kuvvetleri İmamı. O İmam'ın emrinde kışlalara koşan bakkallıktan gelme küçük imamlar... Hepsinin lideri Pensilvanya FETÖSÜ... Böyle bir güruhla ve FETÖ ile darbe mi olur? İşte Graham Fuller ve onun çalıştığı CIA'nın çuvalladığı ve batağa saplandığı yer burasıdır. Koskoca Amerikan istihbaratının da bu kadar ahmaklaşacağına asla ihtimal vermezdim. Kendilerini deşifre edecek kadar ahmakça hareket ettiler hem de. FETÖ terör örgütünün imamları tarafından yönetilen darbe girişiminde karşılarına milyonlarca insanın çıkacağını hesaplayamayacak kadar acizdiler. Askerin ve polisin, bakkallıktan gelmelere, soru çalarak doçentliğe ve subaylığa yükselenlere pabuç bırakmayacağını hesaplayamayacak kadar zavallılaştılar. Ve dahası "Kefen giydim" diyen ve uçağın yönünü İstanbul'a çevirip, F-16'ların gölgesinde kendisini bekleyen milyonlara koşan bir liderin olacağını da düşünemediler. Öylesine aptallaştılar ki, Amerikan NBC kanalında "Erdoğan Almanya'ya kaçtı" diye haber yaptırdılar.
NBC o haberi "Amerikan ordusundan bir generalden aldığımız bilgi" diyordu.
Milyonları sokaklarda motosikletle bile tank kovalarken gördüklerinde paniğe kapıldı Penttagon'un Generalleri. Darbe girişimi adım adım çuvallamaya gidiyordu. FETÖ İmamıyla yönettikleri darbeye katılanlarda çözülme olabilirdi. Son bir hamle yapıp "Erdoğan Almanya'ya kaçtı" haberini onun için NBC'ye verdi o Amerikalı general. Sokaklardaki milyonlardan dolayı ruhsal çöküntüye giren darbecilere "Aman kaçmayın, bakın Cumhurbaşkanı kaçtı, kazanıyorsunuz" mesajı verip MORAL pompalamaktı o amacı. Ama kafasına FÜZE düştü o Amerikalı Generalin. Cep telefonu ile fırlatılan FaceTime füzesiydi onun adı.
Cumhurbaşkanımızı taşıyan uçak Atatürk Hava Limanına indiği anda o NBC'ye haber yaptıran Amerikalı General'in yüzünü görmeyi çok isterdim. Kahrından öldü mü, hala hayatta mı bilmiyorum. Bildiğim tek şey var; Humeyni Tahran'a inmeden önce halk sokaklardaydı. Ve "Humeyni" diye bağırıyordu. Türkiye'de ise sokaklarda "FETÖ" diye bağıran bir Allah'ın kulu yoktu. FETÖ'nün ONE DOLARLIK bir avuç teröristi dünyalık peşindeydi, "TARLA" diye bağırıyordu. Bunu düşünemeyecek kadar aptallaşan, KATİLLERE hala utanmadan yardım ve yataklık yapan SAM amca vardı ortada... ABD Dışişleri Bakanı Kerry Türkiye'ye geliyor şimdi. "Erdoğan Almanya'ya kaçtı" diye haber yaptıran o Generalini de getirse... Biraz sohbet etsek...
Şilt versek... "En aptal FETÖCÜ" diye...