Tarihi 2 Nisan 2016

Hamallar ve sinekler

Hitler'i destekleyen ABD haber ajansı AP'yi anlatmıştım size dün. ABD savaşa girdikten sonra da nasıl Hitler'i sattıklarını.
Gözlük takmadığımız için olayları görmekte ve anlamakta zorlanıyor, haliyle şeytanlara kolay alet olabiliyoruz. Çok güzel kullanıyorlar tezgaha gelenleri.
Balık hafızalı olduğumuz için de geçmişte yaşanan örnekleri çabuk unutuyoruz. Hadi gelin biraz gerilere gidelim.
Humeyni İran'da devrimle işbaşına gelmişti. ABD elçiliği basılmış, görevliler ve Amerikan ajanları günlerce esir alınmıştı.
İki ülke savaşın eşiğine gelmişti.
Yaşanan büyük krizle birlikte ABD, İran'a ambargo uygulamaya başlamıştı. Tüm dünyayı da bu ambargoya uymaya çağırmıştı. Sonra ne oldu? 1986 yılında Lübnan'da bir dergi, ambargo uygulanan İran'a gizlice silah satıldığını yazdı. Tüm dünya ayağa kalktı. Soruşturma komisyonları kuruldu.
Ve gerçek ortaya çıktı. ABD, ambargo uyguladığı İran'a el altından silah satıyordu.
Tabii Amerikan kargo uçakları inmiyordu Tahran'a... Aracı ülke vardı. Silahları taşıyan hangi ülkeydi peki? Sıkı durun... İran'ın en büyük düşmanı İsrail! CIA silahları taşıyan kargo uçaklarını Tel-Aviv'e indiriyor, MOSSAD ajanları da Tahran'a taşıyordu.
İran'a silah satışından kazanılan paralar da CIA tarafından Nikaragua'da rejimle savaşan Contralara gönderiliyordu. Dünyaya ambargo çağrısı yapan ABD'nin kendisi el altından ambargoyu deliyordu. İsrail de, kendisine saldıran Hizbullah'ın en büyük destekçisi diye nefret ettiği İran'a silah taşıyordu... İran'ı kendisine en BÜYÜK TEHDİT ilan eden İsrail, Tahran'a gizli silah sevkiyatında ABD tarafından tutulmuş HAMAL oluyordu.
Olayın su yüzüne çıkmasıyla birlikte CIA başkanı ve çok sayıda çalışanı görevden alınıyordu. Aradan yıllar geçti. İran'a birkaç ay öncesine kadar da yine Ambargo vardı.
Ambargoyu koyan yine ABD'ydi. Sevgili Taha Dağlı son ambargo döneminde de onlarca ABD ve İngiliz şirketi ve bankalarının el altından İran'a milyarlarca dolarlık mal sattığını yazdı. Evet şeytanın generalleri görev başında... Çıkarları için her yolu mübah görüyorlar. Dünyaya yasak koyuyorlar, kendileri milyarlarca doları götürüyorlar.
Tüm savaşlar, ayak oyunları PARA ve Ortadoğu'daki enerji hatları için. Tüm terör olayları ve kullanılan teröristler, bölgeden çalınan parayı taşıyan HAMALLAR. Önce ordularla girdiler Ortadoğu'ya... "Demokrasi ve barış getiriyoruz" diyerek hem de...
Çekildiklerinde geride, hemen sınırımızın dibinde BATAKLIK bırakmışlardı. Bataklık büyüdükçe her türlü zehirli sineğin sayısı artar. Bilimadamları böyle diyor. 30 yıl CIA ajanı olarak görev yapan Ray McGovern Washington'da ahaber'de Yazboz'a konuştu.
Bu akşam programda çarpıcı açıklamaları yayınlanacak. "Orduları ile önce BATAKLIKLAR kuruyorlar" diyor. Ve devam ediyor; "Ardından istihbarat örgütleri ile sinekleri bataklığa taşıyorlar. Ortadoğu'daki tüm terör örgütleri, istihbarat teşkilatlarının bataklığa taşıdığı sineklerdir. Ölenler hep sinekler olur." Evet malın sahipleri, hamallar ve sineklerle karşı karşıyayız.
PKK'da Kandil ve Suriye Bataklığında kullanılan sinek türlerinden biri. Bataklık kurutulmadıkça sinekler ölmeye devam edecek. Bunun yolu da liderlerinin bertaraf edilmesinden geçiyor. Bakın Suriye'de Esad'a hizmet eden bataklık sineklerinden biri Mihraç Ural'dı. Türkiye, terör örgütü liderini sessizce halletti. Ankara sinekleri bertaraf etmek, bataklığı kurutmak için elinden geleni yapıyor.
Bana hep soruyorlar; "Neden Kandil'deki sineklerin elebaşları halledilmiyor?" diye. Hiç merak etmeyin... Ankara bu konuda büyük uğraş veriyor. Tek sorun, Kandil'in iki ülke içinde de yer alması. Sinekleri Türkiye'nin vuracağı tarafa ölüm tarlalarına süren elebaşları, Kandil'in İran tarafında kalan topraklarda keyif yapıyor. Türkiye, sineklerin elebaşlarını halletmek için İran'la yoğun görüşmeler yapıyor şu günlerde.
Bu ülkede bazıları sineksever takılıyor olsa da Ankara hepsini halledecek. Ve bataklık mutlaka kurutulacak. Onu kuranlar, DAEŞ'i yavaş yavaş Libya'ya taşıyor. Avrupa'ya geçişin en yakın olduğu yere. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-MArc Ayrault dün müdahale çağrısı yaptı; "Bugün Libya'da kaos ve terör hüküm sürüyor. Bu Avrupa için doğrudan bir tehdittir. Uluslararası müdahale ile Suriye ve Irak'tan geri adım attırılan IŞİD şu an Libya'da zemin kazanıyor" dedi. Evet bataklık Libya'ya taşınıyor... Sinekler düşünsün!