Tarihi 30 Aralık 2015

Pişmantaşı

Bizde bir NİŞANTAŞI vardı... Hani yılbaşını KIZIL YILDIZLARLA kutlamaya hazırlanan ve CHE GUEVARA yeşil parkasının moda olduğu en zengin ve sosyetik semtimiz var ya... Son günlerde adı değişti, PİŞMANTAŞI oldu... HDP'ye saz çaldıran, oy yağdıran zihniyetin çıkmadığı semtten feryatlar yükselmeye başladı. "Yaktın bizi SELO" diyorlar, "Türkiye partisi diyerek kandırdın, gittin Hendek partisi oldun" diye ağlıyorlar. "Teröre hizmet ediyorsun... Aldatıldık" diye ağıtlar yakıyorlar.
Utanmasalar "Hay ellerim kırlsaydı da sana oy vermeseydim, insanları oy vermeye çağırmasaydım" diyecek yazarlar çıkacak içlerinden.
Bu sütunlardan ve ekrandan günlerce, haftalarca, aylarca haykırdık. "Aman saza gelmeyin" dedik, dinlemediler.
Şimdi "Pişmanız" diye inliyorlar.
İnleyen nağmelerin sahipleri bu ülkede aydın geçiniyor, köşeleri işgal edip, milyonları yönlendirmeye çalışıyor. Onun için aydın görünümlü karanlık olmaya mahkum ediyorlar kendilerini. Daha Kandil'den emirler alan bir partinin hangi hesapları olabileceğini öngöremeyen, hissedemeyen birileri kalkıp bu toplumu nasıl aydınlatacak? Bu ülkeye ne verecek, bu MİLLET'e ne kazandıracak? Saz çalan ele, telleri tıngırdatma emrini veren BEYİN Kandil'de ama bunu göremeyecek kadar saf oldular bu arkadaşlar. Yıllarca bu ülkeyi medya köşelerinden ve sayfalarından illizyonlarla yönetmeye çalıştılar hep. Dünyada neler oluyor, çıkar savaşları uğuruna kimler nasıl maşa olarak kullanılıyor, kimler Türkiye'yi dış dünyaya kapatmak için ne tezgahlar kuruyor, çıkıp anlatmadılar. "Gazeteciyiz, yazarız, aydınız" dediler, gerçekleri sakladılar. 2015 yılında petrol fiyatlarının 40 dolarlara düşeceğini öngeren Goldman Sachc'ın ne demek istediğini anlatan bir aydınımız çıkmadı bu ülkeden. Şimdi aynı kurum "2016'da petrol fiyatları 15 dolarlara inecek" diye bas bas bağırıyor. Petrol fiyatlarının bu noktaya çekilmesi "FACİALARIN HABERCİSİ" olarak karşımıza çıkıyor.
IMF "Böyle giderse Suudi Arabistan iflas eder" diye açıklama yapıyor. Bakın önceki gün ABD kongresinden sessiz sedasız bir kanun çıktı, kimsenin haberi yok. Peki ne diyor o yeni kanun? ABD bu kanunla tarihinde ilk defa Petrol SATMA kararı aldı. Yani elindeki stokları ve rezervleri bir an önce dünya piyasasına sürme kararı çıktı. Petrol alıdıcı Washington artık satıcı oluyor. Çünkü adamlar yıllardır alternatif enerjiler üzerine çalışıyor. Yakında bu alternatif enerjilere geçiş yaşandığında, varillere tekme atılıp petrol fiyatları dibe vurduğunda kıyamet kopacak. Ülkeler batacak, dünyayı dizayn etmeye çalışan petrol şirketleri ve BARONLAR iflas edecek, dünyada yeni güçler ortaya çıkacak. Hepimizin yakından tanıdığı o dünyaca ünlü petrol şirketleri şu anda milyarlarca dolar kaybediyor, 200 milyar dolar zarardaki Rusya büyümede sıfır çekmeye, petrol üreten ülkeler gelişmeyi bırakın daralmaya hazırlanıyor. Yeryüzünde "PARA" adına büyük operasyonlar hayata geçirilirken bizim yağlı aydın tabakası SAZ peşinde koşuyordu. Hiçbiri çıkıp Diyarbakır-Hakkari hattındaki dünyanın en zengin alternatif enerji, KAYA GAZI hakkında tek yazı yazmadı. ahaber'de Yazboz'da profesörler çıkardık, o hattaki milyarlarca dolarlık Kaya Gazı rezervlerini anlattırdık... PKK'nın ve onun siyasi kanadı HDP'nin kimlere hizmet ettiğini aktardık. Ama anlamadılar. Arayıp sorabilirlerdi, onu da yapmadılar. Varsa yoksa "SAZ" dediler, "GAZ"a geldiler.
Oynanan oyunlara alet oldular, fena halde KANDİL ve onun arkasındaki Küresel Güçlerin tezgahında tornadan çıkmışa döndüler. Dünyanın en büyük Bor madenlerine sahip bu ülkeye oynanan oyunları anlattık... Bor'a "MOR" takıldılar, sazla uyutuldular. "Oyunu HDP'ye ver KURTUL" diye başlık atanlar şimdi "ÜZE RİMİZDE Kİ HDP İMAJINDAN KURTARIN BİZİ" diye feryat ediyor neredeyse. Nişantaşı cafelerde ve Nişantaşı kokan köşelerde "Selahatin'in sazı"nı ballandıra ballandıra anlatanlar şimdi "Ne yaptın SELO?" diyor. Öyle görünüyor ki, PİŞMANTAŞI'na dönen semti program yapmak şart oldu. Bu hafta YAZBOZ'da tüm dostları PİŞMANtaşı sakinlerini izlemeye davet ediyoruz.