Poşet poşet sakladı, içine sarımsak koydu! Bursa'da akli dengesi yerinde olmayan şahsın eşyalarının arasından 500 bin TL çıktı
Bursa'nın İznik ilçesinde uzun süredir sebze ve meyve halinde kaldığı belirtilen ve akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenilen M.Ö., polis ve zabıta ekiplerinin çalışmasıyla bölgeden uzaklaştırıldı. Şahsın eşyaları arasında yaklaşık 500 bin lira nakit para bulunurken, paraları eskimesin ve farelerden korunsun diye poşetleyip içerisine sarımsak koyduğu ortaya çıktı.
Bursa'nın İznik ilçesinde uzun süredir sebze ve meyve halinde çevre esnafını rahatsız ettiği belirtilen ve akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenilen M.Ö., polis ve zabıta ekiplerinin ortak çalışmasıyla bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı.
İznik Devlet Hastanesi karşısındaki sebze ve meyve halinde yaşanan olayda, çevre esnafından gelen ihbarlar üzerine ekipler harekete geçti.
BOŞ DÜKKANDA KALDIĞI BELİRLENDİ
Yapılan incelemelerde M.Ö.'nün, camları kırılmış boş bir dükkanda yaşamını sürdürdüğü tespit edildi.
Ekiplerin yaptığı kontroller sırasında şahsın üzerinde ve eşyaları arasında dikkat çeken miktarda nakit para bulundu.
Bursa'da akli dengesi yerinde olmayan şahsın eşyalarının arasından 500 bin TL çıktı (Görseller İHA'ya aittir.)
YAKLAŞIK 500 BİN LİRA TUTANAKLA SAYILDI
Zabıta ekipleri, M.Ö.'nün karton ve plastik toplayarak biriktirdiği değerlendirilen yaklaşık 500 bin lirayı tek tek sayarak tutanak altına aldı.
Bulunan para, resmi işlemler tamamlandıktan sonra muhafaza altına alındı.

PARALARI SARIMSAKLA KORUMUŞ
İnceleme sırasında dikkat çeken ayrıntılardan biri de paraların saklanma şekli oldu.
M.Ö.'nün, nakit paraları zamanla yıpranmaması ve farelerin zarar vermemesi için ayrı ayrı poşetlediği, poşetlerin içerisine ise sarımsak koyduğu belirlendi.
KARDEŞİNE TESLİM EDİLDİ
Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından yaklaşık 500 bin lira nakit para, İznik ilçesine bağlı Gürmüzlü Mahallesi'nde yaşayan kardeşine tutanak karşılığında teslim edildi.
Olayla ilgili işlemler ilgili kurumlar tarafından sürdürüldü.