Mega dönüş başladı | Kurban Bayramı tatili bitti: Otoyollar tıklım tıklım
Kurban Bayramı'nın son gününde tatilciler dönüşe geçti. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Bursa kesiminde akıcı yoğunluk yaşanıyor. Ekipler, sürücülere kurallara uymaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Bayram tatili dönüşünde İstanbul-İzmir Otoyolu'nu tercih eden vatandaşlar, özellikle otoyolun Bursa Kuzey Gişeleri bölümünde akıcı yoğunluk oluşturdu.
(AA)
Polis ve jandarma ekipleri ulaşımın aksamaması için belirlenen güzergahlarda denetimlerini sürdürüyor.
Ekipler, sürücülere kurallara uymaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
(AA)
İstanbul'a dönüş güzergâhı olan Tekirdağ-İstanbul kara yolunda araç yoğunluğu dikkat çekerken, özellikle Malkara, Süleymanpaşa ve Çorlu geçişlerinde trafik zaman zaman yavaşladı.
Havadan çekilen görüntülerde kilometrelerce uzayan araç kuyrukları ve zaman zaman durma noktasına gelen trafik net şekilde gözlendi. Jandarma ve polis ekipleri, kavşaklar ve riskli noktalarda trafiğin akışını sağlamak için denetimlerini artırdı.
Yoğunluğun gece saatlerine kadar artarak devam etmesi bekleniyor.
(AA)
TEM Otoyolu İstanbul istikameti İzmit ilçesi geçişinde Gültepe ve Korutepe tünellerinin yer aldığı, Bekirdere Viyadüğü ile Daniş Koper Viyadüğü arasındaki kısımda, yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi nedeniyle saat 16.30 itibarıyla trafik yoğunluğu başladı.
Yoğunluk yaklaşık 5 kilometre boyunca sürerken, Ankara istikametinde trafik normal seyrediyor.
(AA)
Bayramın ardından memleketlerinden dönüşe geçen vatandaşlar nedeniyle, tatilin son gününde 43 ilin kara yolu bağlantı noktası olan Kırıkkale'de hareketlilik yaşanıyor.
Özellikle, Kırıkkale-Ankara kara yolunda yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle araçlar yavaş ilerlerken, trafik polisleri ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.
Karayolları ekipleri de trafik akışının düzenli seyretmesi için Kırıkkale-Ankara ve Kırıkkale-Kayseri kara yolundaki bazı kavşakları geçici olarak trafiğe kapattı.
Kara yolundaki trafik yoğunluğunun, gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.
(AA)
Kurban Bayramı tatilinin dönüşünde Kuzey Marmara ve Tem Otoyolunda Anadolu Yakasından, Avrupa Yakasına geçişlerde yoğunluk görüldü.
(AA)
Bayram tatili için Güney Ege'nin önemli turizm merkezleri Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Ula başta olmak üzere Muğla'nın ilçelerini tercih edenlerin dönüş yolculuğu devam ediyor.
(AA)
Bodrum'da Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Torba ile Yokuşbaşı mevkisindeki ana yol güzergahında trafik yoğunlaştı. Polis ekiplerinin, ulaşımın yavaşladığı kavşaklarda gerekli önlemleri alması sayesinde trafik akışı sürdü.
Fethiye'de dönüşe geçen tatilciler, Ölüdeniz-Fethiye kara yolunda, Marmaris ve Datça'dan dönen tatilciler ise Marmaris-Ula kara yolu ile Menteşe ilçesi girişinde yoğunluğa neden oldu.