Bir kadın en çok kaç kere anne olabilir? Dünyanın En Doğurgan Kadını seçilen kadın tam 27 kez doğum yaptı!

Guinness Rekorlar Kitabı her bir sayfasıyla dikkat çekiyor. Dünyanın en doğurgan kadını da kitabın en çok şaşırtan maddeleri arasında. Rus kökenli Feodor Vassilyev ve Valentina Vasilyeva çiftinin tam 69 çocuğu oldu. Resmi kayıtlara göre 27 kez doğum yapan kadının ikiz, üçüz ve dördüzleri var. İşte ilginç olayın detayları...

Giriş Tarihi 15 Nisan 2024, 12:55 Güncelleme 15 Nisan 2024, 12:55
Bir kadın en çok kaç kere anne olabilir? Dünyanın En Doğurgan Kadını seçilen kadın tam 27 kez doğum yaptı!

İÇİNDEKİLER

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na göre 1707 – 1782 yılları arasında yaşamış olan Rus kökenli Feodor Vassilyev'in ilk karısı Valentina Vasilyeva, 69 çocuk doğurarak Dünyanın En Doğurgan Kadını seçildi. Resmi olarak kayıtlara geçen Valentina Vasilyeva, Rusya'nın Shuya kentinde yaşamış.

69 çocuk doğurarak Rekorlar Kitabı'na giren Valentina Vasilyeva ve ailesi.

Kadının adı konusunda çeşitli şüpheler olsa da 1707–1782 yılları arasında yaşamış Feodor Vassilyev'in ilk karısı olduğu biliniyor.

27 KEZ DOĞUM YAPTI!

Valentina Vasilyeva vakası ilk olarak Nikolsk Manastırı tarafından 27 Şubat 1782'de Moskova'da bildirildi. Rus Rus kökenli anne, tam 16 ikiz, 7 üçüz, 4 dördüz çocuk doğuran ve 27 kez doğum yaptı.

76 yaşında öldüğüne dair iddiaların olduğu dünyanın en doğurgan kadınıyla ilgili resmi belgelerde, doğurduğu bazı çocukların hayatta kalmayı başaramadığı, yalnız 2 tanesinin hayatını kaybettiği yer alıyor.

87 ÇOCUK BABASI

Hikayenin dikkat çeken bir diğer kısmı ise baba Feodor Vassilyev. Baba Vassilyev'in iki evliliği olmuş.

İlk eşi Valentina Vasilyeva tarafından, 16 ikiz, 7 üçüz, 4 dördüz, çocuk sahibi olan Feodor Vassilyev, ikinci eşinden de 6 ikiz, 2 üçüz çocuk sahibi olarak toplamda 87 çocuğun babası oldu.

Toplamda 35 doğum gören Feodor Vassilyev'in çocuklarından 84'ü yaşarken, 3 tanesi ise hayatını kaybetmiş.

Her ne kadar inanılmaz gibi gözükse de, rekor yazarı Bashutski 1834'de yer alan notunda şöyle diyor:

27 Şubat 1782 günü Nikolskiy manastırından Moskova'ya gelen ve Shuya bölgesinden bir köylü olan Feodor Vassilyev'in iki kez evlendiğini ve 87 çocuğu olduğunu bildiren liste. On altı ikiz, yedi üçüz ve dört dördüz. İkinci karısından ise altı çift ikiz ve iki çift üçüz doğurdu. F. Vassilyev o sırada 75 yaşındaydı ve 82 çocuğu hayattaydı.

Valentina Vasilyeva'nın 76 yıl yaşadığı biliniyor.

Stanforda'da Doğum ve Jinekoloji Doçenti Valerie Baker konuyla ilgili "Doğa bu tip olaylar da bir sınır koymak ister. Hamilelik bir kadın vücudunun yaşadığı en zor fiziksel eylemdir" diyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN