İstanbul'a kar yağacak mı? 24-25-26 Mart için Meteoroloji haritayı güncelledi: Tam bahar geliyor denirken...

Baharın gelmesiyle birlikte sıcaklıkların yükselmesi beklenirken, kışın son sürprizi kar yağışıyla kendini gösterdi. Marmara Bölgesi'ne komşu illerde kar yağışı etkili olmaya ve alanını genişletmeye başladı. İstanbul'da da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, Marmara Bölgesi'nde kar yağışının etkili olmasıyla "İstanbul'a kar yağacak mı?" sorusu gündeme geldi ve merakla araştırılıyor.

Giriş Tarihi 23 Mart 2024, 10:20 Güncelleme 23 Mart 2024, 10:20
İstanbul’a kar yağacak mı? 24-25-26 Mart için Meteoroloji haritayı güncelledi: Tam bahar geliyor denirken...

İÇİNDEKİLER

Baharın yaklaştığına dair umutlarla dolarken, beklenmedik bir sürprizle karşılaşabiliriz. Meteoroloji uzmanları, son tahminlere göre İstanbul'un da içinde bulunduğu Marmara Bölgesi'nde kar yağışı bekleniyor. Bu sabah, araçların camlarında oluşan buzlanma, İstanbul halkında kar yağışı olasılığıyla ilgili merak uyandırdı.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük hava tahmin raporuna göre İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor.

İÇ VE DOĞU ANADOLU İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde önümüzdeki Cumartesi gününe kar kar yağışının etkili olması bekleniyor. Yağışlı hava Pazar günü Gaziantep Şanlıurfa ve Kilis hariç yurdu terk edecek.

Öte yandan bugün sıcaklıkların bugün İç Anadolu ile Orta Karadeniz'de 4 ila 6 derece azalacağı, Marmara'da 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

PROF. DR. ŞEN'DEN YAĞMUR VE KAR UYARISI

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da kar var. Cuma günü de devam edecek. Cumartesi doğuya kayacak, pazar yağışlar terk edecek. Adıyaman, Hatay, Adana, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl'de kuvvetli yağmur, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari'de yoğun kar var" mesajını paylaştı.

Ankarada KAR yağışı etkili olmuş. Kar tahminimiz tam isabetli olmuş. Yükseklerde 5 cm. Bugün ve yarında devam edecek gibi.
İstanbulda da kar yağmaz tahminimiz isabetli oldu. Bu sene İstanbula kar yağışı olması çok zor demiştik Eylül ayında.