Batman, Büyükşehir Belediyesi mi olacak? Batman nerede, nüfusu kaç, hangi bölgede?

Batman'da yakın zamanda açılışı yapılacak olan Batman Belediye Hizmet Binası'nın üzerine asılan "Batman Büyükşehir Belediyesi" tabelası, şehir sakinlerinde büyük bir şaşkınlık yarattı. Kentin büyükşehir statüsünde olmamasına rağmen, bu tabelanın asılması çevredeki vatandaşlar arasında bir dizi soru işaretine neden oldu. Peki, Batman Büyükşehir Belediyesi mi olacak? Batman nerede, nüfusu kaç, hangi bölgede? İşte haber detayı!

Giriş Tarihi 14 Mart 2024, 15:42 Güncelleme 14 Mart 2024, 16:13
Batman, Büyükşehir Belediyesi mi olacak? Batman nerede, nüfusu kaç, hangi bölgede?

İÇİNDEKİLER

Batman'daki yeni belediye hizmet binasının üzerine asılan "Batman Büyükşehir Belediyesi" tabelası, kent sakinlerinin kafasını karıştırdı. Şehrin büyükşehir statüsünde olmaması sebebiyle, halk arasında "Batman Büyükşehir mi olacak?" soruları akıllara geldi.

BATMAN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Mİ OLACAK?

Batman Belediyesi'nin tabela hakkında yaptığı açıklamada, "Ortaya koyduğumuz Büyükşehir vizyonu çerçevesinde iki gözümüz Batman'ın gelecek 50 yılını planlama ve inşa etme sürecini ifade eden 'Batman, Türkiye'ye model olacak ve Büyükşehir'e giden yolun taşlarını tek tek döşüyoruz' konseptine uygun olarak hayata geçirilmekte olan her projede olduğu gibi hizmet binalarında da aynı bakış açısına sahibiz. Ortaya konulan hedef çerçevesinde önümüzdeki dönemde Batman'ımızın kavuşacağına inandığımız Büyükşehir statüsüne vurgu yapmak ve geleceğe bir miras bırakmak adına asılan yeni tabela somut bir hedefi ortaya koyma, tüm paydaşların ve kamuoyunun müspet dikkatini çekme ve motivasyon artırma amacı taşımaktadır.

Bu çerçevede yeni hizmet binamıza 'Batman Büyükşehir Belediyesi' tabelası asılmış ve Büyükşehir kelimesinin üzerine önceden perde imalatı yapılmıştır. Yakın zamanda binayı hizmete açtığımız zaman 'Büyükşehir' kelimesinin üzerinde perde indirilmiş halde 'Batman Belediyesi' biçiminde görülecek; Batman'ımız Büyükşehir statüsü kazandığı zaman ise 'Büyükşehir' kelimesinin üzerindeki perde kaldırılacak ve tabela Batman'ımızın hak ettiği Batman Büyükşehir Belediyesi haline dönüşecektir. Batman'ı Büyükşehir'e hazırlıyoruz. Büyükşehir'e giden yolun taşlarını teker teker döşüyoruz. Batman, Büyükşehir olacak" denildi.

BATMAN NEREDE, NÜFUSU KAÇ, HANGİ BÖLGEDE?

Bölge: Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Nüfus: 491.811