Yüksek kâr vaadiyle 300 Türk’ü dolandıran emlakçı Cengiz Bayırlı'ya şok! Baltimore’da devam eden mahkemeye FBI dahil oldu

ABD’de Türk emlakçı Cengiz Bayırlı, yüksek kâr vaadiyle 300 Türk’ü dolandırmıştı. Baltimore’da devam eden mahkemeye FBI da dahil oldu. Bayırlı'nın dolandırıcılığı nasıl yaptığını ve olası para kaçırma işlemlerinin yakında ortaya çıkacağı belirtildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2024 Güncelleme 18 Şubat 2024, 07:00
Yüksek kâr vaadiyle 300 Türk’ü dolandıran emlakçı Cengiz Bayırlı’ya şok! Baltimore’da devam eden mahkemeye FBI dahil oldu

İÇİNDEKİLER

Property Invest USA CEO'su Cengiz Bayırlı, geçen yıl "ABD'de ev alan Türkler zengin oluyor" dedi. Aralarında pilotların da olduğu 300'e yakın Türk vatandaşı da, Bayırlı'ya inandı ve paraları verdi.

Kısa sürede 30 milyon dolar toplayan Cengiz Bayırlı, ilk etapta 1000'den fazla Baltimore evini pazarladı. Daha sonra Florida'da evler satmaya başlayan Bayırlı'nın kurduğu dolandırıcılık sistemi geçen yıl Ağustos ayında çöktü. ABD'de iflas başvurusu yapan Türk emlakçı, müşterilerinin de telefonuna çıkmadı.

Bir Türk pilot Baltimore'daki yatırım amaçlı gayrimenkulünü ziyaret etti. Bulduğu şey karşısında şok oldu. Ev değil bir ahırın sahibi olduğunu görünce dolandırıldığını anladı. Türkiye'de mühendis olan Alper Çankaya, Kasım ayında Gilmor Homes'un bitişiğinde 132 bin dolara bir ev satın aldı. Çankaya, "Dolandırıldım. Kendime güvenimi kaybettim. Neden oraya gidip kontrol etmedim?" dedi. Şimdi FBI devrede. Bayırlı'nın dolandırıcılığı nasıl yaptığını ve olası para kaçırma işlemlerinin yakında ortaya çıkacağı belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN