'Palalı'ya suikast: Sabri Çelebi öldürüldü!

Gezi Parkı olaylarında göstericilere pala ile saldırması nedeniyle “Palalı Sabri” adıyla tanınan Sabri Çelebi, Beyoğlu’nda gece saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Saldırıyı gerçekleştirenlerin Çelebi’nin eski ortağı C.K.’nin adamları olduğu ortaya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2024 Güncelleme 03 Şubat 2024, 07:02
’Palalı’ya suikast: Sabri Çelebi öldürüldü!

İÇİNDEKİLER

Sabri Çelebi, başta ABD olmak üzere birçok ülkede şirketi vardı. Ancak Türkiye onu Gezi olaylarında tanıdı. Sabri Çelebi, 2013 yılında, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı eylemcilerine elindeki pala ile saldırdı. Adı o tarihte sonra 'Palalı Sabri' olarak anılmıştı. Yaklaşık 11 yıl sonra Gezi Parkı yakınlarında hayatını kaybetti. Olay, Talimhane Kocatepe Mahallesi Aydede Caddesi'nde saat 01.30 sıralarında meydana geldi.



UZAKTAN SESLENDİ
Sabri Çelebi sahibi olduğu kafeden çıktıktan sonra cipe bindi. 50 metre ilerleyen Çelebi, bir kişinin seslenmesi üzerine durdu. Eski ortağı C.K.'nin çalışanları olduğu belirtilen iki kişi, duran aracın yanına gelerek Çelebi ile bir süre konuştu. Bu sırada cipteki 2 koruma dışarı çıkarken, Çelebi'nin konuştuğu kişi yanına gelen arkadaşı ile birlikte araçtan uzaklaştı. 3 kişilik grubun içinden biri korumalarla tartışırken, diğer ikisi şoför mahallindeki Sabri Çelebi'ye mermi yağdırdı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, Çelebi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN