Balayı için gittikleri otelde karbonmonoksit gazından zehirlenmişlerdi! Akbaş çiftinin ölümünde kahreden detay ortaya çıktı

Mutlu ve Kader, balayı için Kapadokya’ya gitti. Karbonmonoksit gazından zehirlenip can verdi. Bilirkişi raporu ise otelin ihmallerini gözler önüne serdi: Karbonmonoksit dedektörleri yok. Baca temizliği 3-4 ayda bir yapılmış. İşte sizler için derlediğimiz 30 Aralık tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2023 Güncelleme 30 Aralık 2023, 07:00
Balayı için gittikleri otelde karbonmonoksit gazından zehirlenmişlerdi! Akbaş çiftinin ölümünde kahreden detay ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da evlenen Mutlu ve Kader Akbaş çifti, Ürgüp'te bir otele yerleşti. Balon turuna katılmak için turizm şirketiyle anlaştı. Şirket yetkilileri, çifte ulaşamayınca otele gitti. Odaya giden görevliler Akbaş çiftinin hareketsiz yattığını gördü. Çiftin karbanmonoksit gazından zehirlenip öldükleri belirlendi. Olayla ilgili soruşturma açıldı.



Otel sahibi Emin Ağmaz, otel müdürü Tayfun U. ve resepsiyonist Ahmet K. gözaltına alındı. Şüphelilerden otel sahibi Ağmaz tutuklanırken, diğer 2 kişi adli kontrol tedbiri ile salıverildi. Bilirkişi raporu da ihmali ortaya çıkardı: Otelin kazan dairesi ve bacası hatalı kurulmuş. Bakımları yapılmamış. Karbonmonoksit detektörleri yok. Bacaları da 3-4 ayda bir temizlenmiş.

İYİLİK ZAMANI
Ankara'da Hasan Hüseyin Güleç (19), 3 yıl önce lösemiye yakalandı. 6 ay süren kemoterapi ile sağlığına kavuştu. Ancak hastalığı tekrarladı. Güleç, daha sonra babasından yapılan kemik iliği nakli ile hastalığı atlattı. Güleç şimdi de hayatını lösemili miniklere adadı. LÖSEV'in Gençlik Komitesi bünyesinde gönüllü olan Güleç, diğer gönüllülerle birlikte lösemili çocukları ziyaret ediyor. Onlara moral veriyor. "Bu hastalığı ben yendim sizde yenebilirsiniz" diyor.

SOYULMA ODASI
Fransa'daki hırsızlık dalgası İngiltere'ye sıçradı. Manchester City'de forma giyen Jack Grealish, hırsızlık şoku yaşadı. Manchester City'nin deplasmanda Everton'ı 3-1 yendiği maç sırasında, Grealish'in İngiltere'nin Cheshire bölgesinde bulunan malikanesine hırsız girdi. 1 milyon sterlin (37 milyon TL) değerinde mücevherat ve saat çalan hırsızlar henüz yakalanamadı...

HİCRAN'IN RÜŞVET AJANDASI
Nevşehir'de noter vekili İsmail Vural, Mehmet Akıncızade ile plan yaptı. İkili yanlarına Akıncızade'nin sevgilisi Hicran Bilen'i de aldı. Çete, 225 milyon lira rüşvet karşılığında noterlik sisteminde araçların tescil bilgilerini projelerine aykırı değiştirdi. 8 zanlı tutuklandı. Otelde gözaltına alınan Bilen'in çantasında pembe bir ajanda bulundu. HALİT TURAN

PARKIN LİMON'U
Mersin'de Tarsus Doğa Parkı'ndaki 'Nazo' adlı babun yavru dünyaya getirdi. "Limon" adı verildi. Ancak 'Nazo', Limon'u istemedi. Bunun üzerine 'Limon'a görevliler sahip çıktı. Kuvöze alınan 'Limon', parkta yaşamını sürdüren Ankara tiftik keçisinden sağılan sütle besleniyor. 'Limon', yeteri kadar büyüdüğünde kardeşinin yanına bırakılacak.

MISIR PATLADI
İsrail'in yerlebir ettiği Gazze'ye yardım için bazı ülkeler harekete geçti. İtalyan oyuncu ve yönetmen Enrique Piñeyro da topladığı yardımları, özel uçağına yükledi. Mısır'a iniş izni istedi. Ancak, İran'da geçen yıl gözaltında ölen ve protestolara yol açan Mahsa Amini'nin, uçağın kuyruğunda fotoğrafı olması nedeniyle Mısır'a inişine izin verilmedi. Bunun üzerine Amini görseli, vinç yardımıyla silindi. Uçak daha sonra alana indi, yardımlar Gazze'ye gönderildi. O anların videosunu sosyal medyada paylaşan Piñeyro, "Hiçbir kadın başı açık olduğu için öldürülmemeli, kimse bunları söylediği için asılmamalı" dedi.

481 BİN LİRA DEVRETTİ
10 bilen çıkmayınca 481 bin lira devretti. 9 bilenler 10 bin 241'er, 8 bilenler 589'ar, 7 bilenler 111'er, 6 bilenler 20'şer, hiçbir numarayı bilemeyenler 17'şer lira alacak.

SON DERECE ACI
Zonguldak Çaycuma'ya izin alarak gelen Jandarma Uzman Çavuş M.D. (32), dini nikahla birlikte yaşadığı Y.Y. (40) ile tartıştı. Olay yerini kavgaya bıraktı. D., Y.'yi evlerinin 150 metre yukarısındaki ormana götürdü. Kadına tabancayla 10 el ateş etti. Boyun ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan Y., kanlar içinde kaldı. D. ise olay yerinden uzaklaştı. Daha sonra 112'yi arayarak "Y.'yi öldürdüm" diyerek kendisini ihbar etti. Öte yandan Y. ve M. D.'nin 2019'dan bu yana beraber oldukları, 3 yaşında da erkek çocuklarının olduğu anlaşıldı.

AVM'DE İNTİHAR
İstanbul Maltepe'deki Piazza Alışveriş Merkezi'nde önceki akşam saat 20.45 sıralarında korkunç bir olay yaşandı. AVM'nin 3. katına çıkan Yılmaz Ç. (42) borçlu olduğunu söyleyerek kendisini metrelerce yükseklikten aşağıya bıraktı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yapılan ilk müdahalenin ardından ağır yaralı Ç'yi ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ne kaldırdı.

KOMUTAN SİNWAR
İsrail, Hamas lideri Yahya Sinwar için bölgeyi yerle bir etti. Fransız basını, Hamas'ın askeri kanadının başındaki ismin Yahya Sinwar değil kardeşi Muhammed olduğunu bildirdi. İsrail'in, Gazze metrosunun mimarı olarak bilinen Muhammed Deif Sinwar'ın başına koyduğu ödülü üç katına çıkardığı ifade edildi. Ayrıca Le Figaro'ya göre Hamas operasyonu, Hizbullah lideri Hasan Nasrullah'a bile sadece birkaç dakika önce haber verdi.

PLANI ELİNDE PATLADI
Milli İstihbarat Teşkilatı, (MİT), Abu Dahham kod adlı Ömer Abdullah El Dahham'ı da etkisiz hale getirdi. Terörist Dahham'ın, PKK'nın istihbaratçısı olduğu öğrenildi. Teröristin, Türkiye'ye yönelik eylem planlamalarında yer aldığı ve 2017'den beri TSK Üs Bölgeleri'ne yönelik eylemleri planladığı da bildirildi.

GEMİLERİ BATTI
Ukrayna-Rusya savaşı, dünyayı etkiledi. Son olarak Ukrayna Hava Kuvvetleri, 4 gün önce Rus Karadeniz Filosu'na ait "Novoçerkassk" çıkarma gemisine seyir füzeleri gönderdi. Gemi kullanılamaz hala geldi. Olayın ardından Putin çok sinirlendi. Rus liderin, intikam timlerini Kırım'a gönderdiği ve intamın alınmasını istediği kaydedildi. Ukrayna'nın bugüne kadar Karadeniz Filosu'nda görevli 20 Rus gemisini imha ettiği kaydedildi...

FECA'AT'
Elazığ Karakoçan'da bir vatandaş, zincirlenmiş bir at görünce sahibini araştırdı. Ancak birkaç gün, kimse ortaya çıkmadı. Atın aç ve susuzluktan ölmesini engellemek isteyen duyarlı vatandaş, zinciri çözüp hayvanı özgür bıraktı.

VAY ANASINI
Afyonkarahisar'da Taner C., annesi ile ev sahibi Yüksel Korkmaz'ın yasak aşk yaşadığını öğrendi. Evli ve çocuklu olan yaşlı adamı, silahla katletti. Daha sonra da kendi kafasına sıkıp intihar etti.

AÇ KAL ÇOK YAŞA
DR. Mehmet Öz, kahvaltının sanıldığı gibi sağlıklı olmadığını vurguladı. İbni Sina'nın yüzyıllar önce söylediklerini doğruladı: Aralıklı oruç, ömrü uzatır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN