Kurban eti yerine kolilerden bozuk salam, sucuk çıkmıştı! Baba- oğulun Mahkeme salonundaki pişkinlikleri pes dedirtti

Bursa'da, geçen Kurban Bayramı'nda işlettikleri et restoranından büyükbaş kurban hissesi alanlara bozuk kıyma ve et ile salam dağıtan baba ile oğlu hakim karşısına çıktı. Her bir mağdur için 10’ar yıl hapis istemiyle yargılanan Ali Açıkgöz ve oğlu Enes Açıkgöz’ün rahat tavırları dikkat çekerken, Enes Açıkgöz’ün mağdurların ifade verdiği sırada gülümsemesi salonda gerginlik yarattı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 21 Aralık 2023, 16:43 Güncelleme 21 Aralık 2023, 17:05
Kurban eti yerine kolilerden bozuk salam, sucuk çıkmıştı! Baba- oğulun Mahkeme salonundaki pişkinlikleri pes dedirtti

İÇİNDEKİLER

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde bir et restoranı, Kurban Bayramı için 7 bin 100 liradan bin 700 kişiye kurbanlık büyük baş hissesi satarak vekalet aldı.

Bayram günü dana kurbanlık etlerini teslim almaya gelen vatandaşlar gördükleri karşısında adeta şok yaşadı.

Kendilerine koli halinde verilen etlerin bozuk ve aylar öncesine kesilmiş hayvanlara ait olduğunu öne süren vatandaşlar, ürünlerin günler öncesinde kesildiğini ve dondurulduğunu iddia etti.

Mağdurlar toplanarak işletmenin önüne gitti ve polis, zabıta, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin incelemesinde, restoranın soğuk hava deposunda koli içerisinde paketlenmiş kıyma, kuşbaşı ve sosis gibi ürünler bulundu.

Soğuk hava deposunun ise ruhsatsız olduğu anlaşıldı. İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, numune aldığı 4,5 ton eti etiketsiz olması sebebiyle imha etti. Yaşanan skandal sonrası kurban hissesi alanlar, baba ve oğlundan şikayetçi olmuş ve gözaltına alınan baba-oğul tutuklanmıştı.

MAĞDURLAR ANLATTI O GÜLÜMSEDİ
Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya çok sayıda mağdur ile birlikte dolandırıcılıkla yargılanan baba ve oğlu da katıldı. Mağdurların teker teker dinlendiği duruşma esnasında Enes Açıkgöz'ün, verilen ifadeleri gülümseyerek dinlemesi, salondaki diğer mağdurların tepkisine neden oldu.

Kurban eti mağduru vatandaşlar, dondurulmuş ve paketlenmiş et istemediklerini, gelen etlerin et bile olmadığını sosise benzer bir ürün olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, diğer müştekilerin de dinlenmesi için duruşmayı ertelerken sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN