Gece gündüz çalıştı başardı! Lösemiyi yenip doktor oldu! Hasta çocuklara umut oldu

Çocukluk çağında geçirdiği lösemiyi doktorların çabasıyla yenen Aydınlı Nurgül Büyüktarakçı Erfidan, en büyük hayalini gerçekleştirerek tıp fakültesini tamamladı ve doktor olarak göreve başladı. Erfidan, “Çok heyecanlı ve mutluyum. Umudu azalan çocuklar için çalışacağım” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2023 Güncelleme 17 Aralık 2023, 06:59
Gece gündüz çalıştı başardı! Lösemiyi yenip doktor oldu! Hasta çocuklara umut oldu

İÇİNDEKİLER

Aydın'da dünyaya gelen Erfidan'a 12 yaşında lösemi teşhisi kondu. Yaklaşık 2 yıl süren tedavi sürecinde çok sevdiği okulu ve arkadaşlarından uzak kalan Erfidan, hastalığının ilerlemiş olması nedeniyle yüksek dozlarda kemoterapi ve radyoterapi tedavileri gördü. Doktor ve hemşirelerin özel ilgisi ve moral desteğinin de katkısıyla iyileşen Erfidan, doktor olmaya karar vererek eğitimine devam etti.

ÇOCUKLAR İÇİN
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Nurgül Büyüktarakçı Erfidan (31), İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başladı. Hastanede acil servisin yanı sıra evde sağlık biriminde de görev alan Erfidan, hasta çocuklara evlerinde hizmet veriyor.

Çocuk hastalar ve yakınları ile özel olarak ilgilenen Erfidan, ailelere kendi yaşadığı süreçleri anlatarak moral vermeye çalışıyor. Erfidan, "Çok heyecanlı ve mutluyum. Bu hastalığı yenen beni canlı örnek olarak gördüklerinde daha etkili oluyor. Çocuk hastalar her şeyin farkında olmuyor. Onlara oyun gibi geliyor bu süreç. Anneler, babalar durumumu öğrenince onlar için umut oluyor" dedi.

Hastanede 12 yaşındaki oğlu epilepsi ve serebral palsi tedavisi gören K.E. de Dr. Erfidan'ın hikayesinin kendilerini çok etkilediğini, onunla tanıştıktan sonra daha olumlu düşünmeye başladıklarını söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN