Seçil Erzan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Savcılıktan Fatih Terim talebi: Hesap hareketleri incelenecek

Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan olayını aydınlatmaya yönelik yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Seçil Erzan olayıyla ilgili görüntülerin bulunduğu hard disklere el koyduğu öğrenildi. Olayla ilgili sıcak gelen son dakika bilgisine göre; Seçil Erzan’ın, dosya üzerinden yapılan tutukluluk incelemesinde tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Aynı zamanda Savcılık tarafından Fatih Terim'in hesap hareketlerinin incelenmesinin de talep edildiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2023, 10:59 Güncelleme 15 Aralık 2023, 18:33
Seçil Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Savcılıktan Fatih Terim talebi: Hesap hareketleri incelenecek

İÇİNDEKİLER

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 19 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan'ın dosya üzerinden yapılan tutukluluk incelemesinde tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

FATİH TERİM'İN HESAP HAREKETLERİNE İNCELEME TALEBİ
Ayrıca, Savcılık tarafından Fatih Terim'in hesap hareketlerinin incelenmesinin de talep edildiği öğrenildi.

Öte yandan fon vurguna ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Denizbank Levent Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan'ın makam odasını ve şubeye giriş çıkışları gösteren kamera kayıtlarının tahrif edildiği, bazı görüntülerin silindiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı suç delillerini yok etme iddiasıyla Denizbank yöneticileri hakkında TCK'nın 281. Maddesi kapsamında soruşturma başlatmıştı.

PARALARI NASIL VE NEREDE ALDIĞI TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILACAK
Hürriyet'te yer alan habere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Seçil Erzan olayıyla ilgili görüntülerin bulunduğu hard disklere el koyduğu öğrenildi. İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü, Denizbank'a ait hard diskleri inceleyerek hem görüntüler üzerinde yapılan tahrifatları belirleyecek hem de ham görüntülerden Seçil Erzan'ın paraları nerede ve nasıl aldığını tespit etmeye çalışacak.

GÖRÜNTÜLER 160 CD'YE YÜKLENMİŞ
Denizbank yönetiminin Seçil Erzan olayı patlak verdikten sonra 10 Nisan günü kamera kayıtlarını topladığı öğrenilmişit. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Denizbank'tan 17 Nisan tarihinde bu görüntüleri talep etti. Özel hayatın gizliliği nedeniyle Seçil Erzan'ın odasında kamera bulunmadığı bilinmekteydi ancak odasını ve şubeye giriş çıkışları gösteren 77 kameranın kaydının incelendiği belirtildi.

Denizbank'ın olaya ilişkin olarak 1 Mart-7 Nisan tarihleri arasındaki görüntüleri izlediği ve 37 günlük görüntülerin 25 Nisan tarihinde banka tarafından 160 CD halinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildiği öğrenildi.

BİLİRKİŞİ DEVREYE GİRDİ
Davanın görüldüğü İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından Seçil Erzan'ın odasını da gösteren 77 kameranın kaydı incelendi. Odayı gösteren 14 materyalde video programının sağlıklı çalışmaması nedeniyle görüntülere ulaşılamadı. 2 materyalde görüntü kaybı, 7 materyalde CD üzerindeki kamera saatlerine ait bilgilerin kamera kayıtlarıyla uyuşmadığı tespit edildi. 2 materyalde ise herhangi bir kamera kaydı bulunamadı. Bunun üzerine kamera görüntüleri incelenmek üzere bilirkişiye gönderildi.

SORUŞTURMA AÇILDI
Görüntülerin tahrif edildiği iddiası üzerine 16. Sulh Ceza Mahkemesi, Denizbank yöneticileri hakkında suç delillerini karartmak ve yok etmekten dolayı TCK'nın 281. Maddesi'ne göre soruşturma açıldı.

Savcılık bununla da yetinmedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizbank'tan Seçil Erzan'a ait görüntülerin bulunduğu hard diskleri talep etti. 10 aylık ham görüntülerin yer aldığı hard diskler Denizbank yönetimi tarafından savcılığa tesim edildi. İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü hard disklerdeki görüntüleri incelemeye aldı.

Titiz bir soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iki noktayı aydınlatmayı amaçlıdığı öğrenildi.

İlk olarak ham görüntüler ile Denizbank tarafından hazırlanan 160 CD'deki görüntüler arasındaki fark incelenecek. Görüntülerin silindiği, bozulduğu ya da delil karartma yönünde bir işlem yapıldığı tespit edilirse TCK 281'e göre açılan soruşturma derinleştirilecek.

İkinci olarak ise Hard disklerdeki ham görüntülerin incelenmesinden Seçil Erzan'ın fon adı altında paraları nerede aldığı, ne tür işlemler yaptığı, banka şubesini bu amaç doğrultusunda nasıl kullandığı belirlenmiş olacak.

Öte yandan Soruşturma dosyasında Seçil Erzan'ın kendi el yazısıyla yazdığı iki farklı borç listesi ortaya çıktı.

Daha önce yayınlanan Arda Turan ile Seçil Erzan'ın ses kaydı yazışmalarında, Arda Turan Seçil Erzan'dan kimden ne kadar para alıp ne kadar ödediğine dair bir listeyi acil göndermesini istiyordu. Turan, Seçil Erzan'a, "100 kişi var mı" diye soruyordu? Erzan ise "Hayır bu kadar yok" diye cevap veriyordu. Seçil Erzan'ın Arda Turan için bir liste hazırladığı ortaya çıktı.

SORU İŞARETİ KAFALARI KARIŞTIRDI
Habertürk'te yer alan habere göre; Dava dosyasının klasörlerine giren, Erzan'ın el yazılı listesinde 35 ismin yer aldığı görülüyor. "Ödeme yapılmayanlar" diye küçük başlık atan Erzan'ın el yazılı listesinde, Fatih Terim ile eşi Fulya Terim'in isimleri de bulunuyor.

Yalnız Terim çiftinin isimlerinin karşısına sadece soru işareti konulduğu dikkat çekiyor. Diğer listede yer alan isimlerin karşısında ise alınan meblağların yazıldığı görülüyor.

Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Muslera'nın isimlerinin yer aldığı listede Ayhan Akman, Süleyman Aslan, Semih Kaya ve Fırat Özdemir'e fazladan para ödendiği de belirtiliyor.

Erzan tarafından hazırlanan listenin ilk sırasında ünlü teknik direktör Fatih Terim'in ismi yer alıyor. Fatih Terim'in isminin karşısında herhangi bir rakam yazılmadığı görülüyor. Erzan, yazdığı listede ödeme yapmadığı bazı ünlü isimlerden aldığı paranın önüne eksi işareti koymuş.

Örneğin Buse Terim -250,

Arda Turan -7.500,

Emre Çolak -3.000,

Emre Belözoğlu -4.200 ve Muslera -500 gibi işaretlemiş.

Seçil Erzan'ın, bu listede fazla ödeme yaptığını iddia ettiği kişilerin önüne ise artı işareti koyduğu görülüyor.

Örneğin Ayhan Akman'a +750,

Semih Kaya'ya +2500,

Fırat Özdemir'e +1000 diye yazmış.

Erzan bu listede "Süleyman Aslan'a fazla verildi" diye not düşerken, diğer meblağların karşısına herhangi bir işaret koymadığı göze çaprıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN