Yolun sonu! Sosyal medya fenomeni Özlem ve Tayyar Öz çiftine örgüt soruşturması

Polatgiller, kara para aklamadan tutuklandı. Savcılar şimdi de diğer sosyal medya fenomenleri için düğmeye bastı. Onlar arasında bulunan Tayyar ve Özlem Öz çiftine örgüt soruşturması açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2023 Güncelleme 29 Kasım 2023, 07:01
Yolun sonu! Sosyal medya fenomeni Özlem ve Tayyar Öz çiftine örgüt soruşturması

İÇİNDEKİLER

Dilan Polat, kısa sürede servet yaptı. 2017'den itibaren akıl almaz şekilde zenginleştiği ortaya çıktı. Bu sıra dışı zenginleşme üzerine savcılık düğmeye bastı. Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile 18 kişi tutuklandı. Gözler aynı şekilde zenginleşen diğer sosyal medya fenomenlere odaklandı. Maliye Bakanlığı, 600 fenomeni takibe aldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu da tüm para hareketlerini didik didik araştırdı.



5 AYRI SUÇTAN...
Bu gelişme sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. Dr. Tayyar Öz ile eşi Özlem Öz hakkında "Resmi Belgede sahtecilik", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan soruşturma başlattı. Polat ailesi gibi sosyal medyada milyonlarca takipçiye ulaşan Öz çiftinin güzellik merkezleri ve kliniği vardı. Öz çiftinin de tıpkı Dilan Polat gibi güzellik merkezi açıp kısa sürede zenginleştiği vurgulandı. Tayyargiller geçtiğimiz günlerde imaj değişikliği yapmıştı. Milyon dolarlık villalarından çıkıp soluğu köylerinde almıştı. Şalvar giyinip tarlalarda tur atmıştı.



İMAJ DEĞIŞIKLİĞİ
Kara para aklamaktan tutuklanan Dilan Polat, cezaevinden bir mektup yazdı. "Dışarıdaki hayatım ile buradaki hayatım arasında taban tabana zıtlık var" ifadesini kullandı. Bu arada Dilan Polat'ın avukatı olan Osman Eryiğit, müvekkilinin intihar etmek istediği yönündeki iddiaları yalanladı. Avukat Eryiğit, Polat'ın tahliye olması durumunda sevenlerinin çok farklı Dilan'la karşılaşacağını söyledi.

Operasyon Polat'larla aynı masaya oturan fenomenlere de uzandı. Merve Nur Akyüz, İleyda Topal, Tolunay Topal, Kenan Öztürk, Eylül Öztürk, Nez Demir, Feyza Hakyemez, Muhammed Oğuz Başar, Yasemin Yiğit ve eşi Murat Yiğit'e de soruşturma açıldığı belirtildi. Bu fenomenlerin en büyük ortak özelliği ise kısa zaman içerisinde büyük mal varlıklarının olması.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN