Manisa'nın parlayan yıldızı! Başkan Mehmet Çerçi, Manisa'nın Yunusemre ilçesini adeta yeniden inşa etti | İlçe gibi değil, il gibi yönetiliyor

Manisa’nın Yunusemre ilçesi, belediye başkanı Mehmet Çerçi’nin vizyonuyla bir ilçe gibi değil, il gibi yönetiliyor. Şehircilik hizmetlerinin yanında dar gelirliye konut üretilirken, kadınlar meslek sahibi yapılıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2023 Güncelleme 19 Kasım 2023, 07:01
Manisa’nın parlayan yıldızı!  Başkan Mehmet Çerçi, Manisa’nın Yunusemre ilçesini adeta yeniden inşa etti | İlçe gibi değil, il gibi yönetiliyor

İÇİNDEKİLER

Turkuvaz Medya'nın il-ilçe buluşmalarının son durağı Manisa'nın Yunusemre ilçesi oldu. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin ev sahipliğinde yatırımları yerinde gören Turkuvaz Grup yazar ve yöneticileri, bir ilçe değil il titizliğinde yürütülen çalışmalara şahit oldu. Sağlıktan eğitime, bilimden meslek edindirmeye, sokak hayvanlarından tarım ve sanayiye kadar her alana imzasını atan Başkan Çerçi, Manisa'nın Yunusemre ilçesini adeta yeniden inşa etti.


KİMLİK VE RUH OLUŞTURDUK
"Halka hizmet Hak'a hizmettir" düsturuyla çalıştıklarını anlatan Başkan Çerçi, "Ben tıp doktoruyum. O nedenle yaptığım işi bir doktor titizliğiyle yürütüyorum. Bizim görevimiz sadece yolsu işleri değil, vatandaşın ihtiyacı olan her alanda bulunuyoruz" dedi. Manisa'nın bir Şehzadeler Şehri olduğunu anlatan Başkan Çerçi, "Bu kadim kentte evlatlarımıza tarihimizi iyi anlatmamız gerekiyor. Geçmişini bilen geleceğini daha iyi yorumlar. Onların tarihimize dokunarak yaşamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu vizyonla Yunusemre Kültür Parkı'nı hayata geçirdiklerini aktaran Çerçi, "2019'da burayı Orman Genel Müdürlüğü'nden aldık. Burası atıl bir alandı. İki yılda inşaatını bitirdik. İrfan Meclisi, Manisa Osmanlı Müzesi, Türkİslam Medeniyetleri Önder Şahsiyetler Müzesi, Türk-İslam Geleneksel El Sanatları Atölyesi'nde bir kimlik ve ruh oluşturduk. Buradaki İrfan Meclisi'nde cemal cemale sohbet ediliyor. Osmanlı Müzesi'nde Manisa'da doğup büyümüş şehzadelerimizin heykellerini gençlerimiz görüp hafızasında canlandırıyor. Manisa'da 23 şehzade yetişmiş. 4'ü Manisa'da doğmuş. İlimiz 7 padişah çıkarmış. Biz bunları gençlerimiz görsün, tarihini yakından bilsin istedik. Bu yaptığımız alanlarla gençliğimizin kimliğinin oluşmasına katkıda bulunmak istedik" şeklinde konuştu.



KADINLARA MESLEK EDİNDİRİYOR
Kadınların eğitim ve gelişimine büyük önem verdiklerini anlatan Çerçi, bu kapsamda 15 farklı noktada Hanım Lokali kurduklarını ifade etti. Bu lokallerin ilçedeki kadınlar tarafından büyük ilgi gördüğünü anlatan Çerçi, "Kuaförlük, aşçılık, Kuran'ı Kerim eğitimi, dikişnakış, bilgisayar, spor, soğuk seramik, ahşap boyama, İngilizce, filografi, kaligrafi, tezhip, nakış, iğne oyası gibi 45 farklı kursumuz var. Bu kurslara gelen kadınlarımız meslek ediniyorlar" dedi. Bu kurslara katılmak isteyen anneler için de kreş açtıklarını anlatan Başkan Çerçi, "Kreşimiz ücretsiz. Anne eğitim alırken çocuk da gelip burada boya-resim yapıyor. Çocuklar için kreşin yanı sıra resim, İngilizce, satranç, tekvando, matematik kurslarımız da bulunuyor" ifadelerini kullandı. Bu kursta sertifikalı bilgisayar eğitimi de verdiklerini anlatan Başkan Çerçi, bu eğitimi alan kadınların belgesiyle İŞKUR'a başvuru yaptığını, böylece iş bulmalarının kolaylaştığını ifade etti. Kadınlara ücretsiz spor salonlarının da olduğunu anlatan Çerçi, "Kadınlarımız sıraya giriyor. Çok yüksek ilgi var" diye konuştu. Bu lokallerde hali hazırda 1.000 kursiyerin eğitiminin devam ettiğini anlatan Başkan Çerçi, açıldığından bugüne 10 binin üzerinde kursiyerin eğitim aldığını kaydetti.



TURKUVAZ MEDYAYA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Başkan Çerçi'ye Turkuvaz Medya Grubu adına Takvim Gazetesi Yazarı Bülent Erandaç ve Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir teşekkür plaketi verdi. Başkan Çerçi de Erandaç'a, Turkuvaz Medya Grubu Başkan Vekili Serhat Albayrak'a iletilmek üzere hat ve tezhip sanatı ile işlenmiş el yapımı altın varaklı tablo hediye etti.



KAMP VE KARAVAN MERKEZİ
Yunusemre Belediyesi, Ortaköy Mesire Alanı'nın karşısındaki arazide inşasını sürdürdüğü Yunusemre Kamp ve Karavan Merkezi'nde sona yaklaşıyor.


EVDE SAĞLIK HİZMETİ
Hekim olan Başkan Çerçi, ilçede sağlık hizmetleri için Aile Sağlık Merkezi'ni bir yıl önce hizmete açmış. Bu merkezin hastaların ayağına kadar gittiğini ve bakımlarını yaptığını ve bugüne kadar 12 bin kişiye hizmet verdiklerini anlatan Başkan Çerçi, şöyle devam etti: "Müdiremizle birlikte çoğunluğu hemşire, ebe gibi teknik personellerden oluşan 33 kişilik ciddi bir ekip kurduk. Hasta nakil, engelli, diş tarama aracımız gibi teknik araçlarımızla birlikte bir kadro oluşturduk. Her gün belediyemizin hatlarına 20 ila 60 arasında talep gelir. Evde yatalak hastası olan ya da nakil edilecek, tedavisi yapılacak, bakımı, banyosun yapılacak hastası olan vatandaşlarımız sağlıkla ilgili bir talepte bulunurlar. Bizim ekiplerimiz oraya gider bayansa bayan, erkekse erkek sondasına kadar takarlar. Pansumanı, tedavisi, yıkanması, tırnaklarının kesilmesi, tıraşına kadar hepsini yaparlar. Vatandaşımızın duasını alır başka da bir şey almayız. Para kesinlikle söz konusu değil. Vatandaşımızın evine kadar giriyor ne gerekiyorsa yapıyoruz."



MART 2024'E KADAR TESLİM
Bir yandan alt-üst yapı çalışmalarını sürdürürken kentsel dönüşümü de ihmal etmediklerini belirten Çerçi, "Dar gelirli vatandaşlarımızı depreme dayanıklı, sağlıklı konutlara kavuşturmak için TOKİ ile protokol imzaladık. Bu kapsamda Akgedik Yunuskent'te 5 bin 500 konutluk projenin startını verdik. Bu güne kadar 2 bin 600 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 1.000 konutu daha Mart 2024'e kadar hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Toplu konut alanında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için 2 sağlık merkezi, 5 ticari merkez. 7 kent meydanı, 1 pazaryeri, 7 ibadethane, 14 adet çocuk oyun parkı inşa ettik" dedi


NE DEDİLER
Başkan olmak için doğmak...
Manisa'nın merkez ilçelerinden Yunusemre'nin Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile buluşmaya giderken, zarif bir bibloya benzeyen 4 minareli cami, hepimizin dikkatini çekmişti. Yeni yapılan camiye, açılışta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Saruhan Bey isminin verildiğini öğrendik. Başkan Dr. Mehmet Çerçi ile buluştuğumuz Yunusemre Kültür Parkı'na, Manisalıların ciddi ilgi gösterdiklerini öğrenmek, şaşırtıcı olmadı. Başkan Çerçi ve yine kendisi gibi hekim olan eşi Melek Çerçi'nin eşliğinde, tarihimizden izler taşıyan mimarileri ile dikkat çeken İrfan Meclisi, Manisa Osmanlı Müzesi, Türk-İslam Medeniyetleri Önder Şahsiyetler Müzesi ve Türk-İslam Geleneksel El Sanatları Atölyesini gezerken, yapıların tamamında Başkan'ın dokunuşları olduğunu öğrendik. Farklı bir başkanla ile karşı karşıyaydık ve bunu en iyi anlatan, başkanın ekibinden birisinin 'Başkan aslında mimar olmalıymış' sözleriydi. Başkan Dr. Mehmet Çerçi'nin sayılmakla bitmeyecek hizmetlerinin bir kısmı sahifemizde. Yazıyı, Başkan'ın Mesleği ile ilgili şakayı değiştirerek noktalayalım: Dr. Mehmet Çerçi, belli ki Belediye Başkanı olmak için doğmuş... (EKREM KIZILTAŞ)



YUNUSEMRE'DE TARİH BİR BAŞKA
TURKUVAZ medya mensupları olarak maziyi de atiyi de yaşamak isteyenlerin hayran kalacağı 16 şehzadenin sancak beyliği yaptığı Manisa Yunusemre İlçesindeyiz. Bir müze kent, bir çağdaş ilçeyi geziyoruz. Tarihe düşkün belediye başkanı Doktor Mehmet Çerçi. sosyal belediyeceliğe yeni bir vizyon kazandirmis. Osmanlı müzesi bir harika müze. O kadar ki ardımızda maziyi temsil ediyor. Saruhan Bey Camii bir sanat eseri. Mutlaka görülmesi gereken yerlerden... İlçenin içinde yapılan millet çarşısı inanın çok iyi örnek. Dr. Mehmet Çerçi'den Allah razı olsun. Başkan Çerçi, "Evimi de müze yapacağım. Gittiğim her yerden tarihi ne bulursam alıyorum. Gençlere müze bırakan bir Başkan olmak istiyorum. Maziyi ve atiyi yaşatan bir ilçe, bir kent bırakmak en büyük hedefim. Belediye başkanlığını bir doktor titizliği ile yapıyorum" diyor. Zeytin ve zeytinyağı ihracatında Manisa Türkiye lideri. Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 88'i Manisa'dan yapılıyor. Manisa ayrıca klima, kombi, minibar, buzdolabı üretiminde Türkiye birincisi... Gelmelisiniz... Gezmelisiniz... Konuşan değil üreten Manisa'nin sanayi bölgesinin de içinde olduğu Yunusemre ilçesi bir başka. (BÜLENT ERANDAÇ)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN