1 kaşıkla ayna gibi olacak! Ocaktaki lekeleri şıp diye yok edecek

Dökülen sos, sıçrayan yağ lekeleri, ve yanmış yemek artıkları, ocak yüzeyinde zamanla kurur ve inatçı lekelere dönüşebilir. Ancak, endişelenmeyin! Tek bir malzemeyle ocak lekelerini kökünden kazıyan pratik yöntemlerle, ocaklarınızı tekrar cam gibi parlak hale getirebilirsiniz. İşte bu lekeleri gidermenize yardımcı olacak basit formüller:

Giriş Tarihi 08 Kasım 2023, 08:32 Güncelleme 08 Kasım 2023, 08:32
1 kaşıkla ayna gibi olacak! Ocaktaki lekeleri şıp diye yok edecek

İÇİNDEKİLER

Mutfaklarımızın vazgeçilmez yardımcılarından biri olan ocaklar, günlük kullanım sırasında zorlu lekelere maruz kalarak zamanla kirlenebilirler. Ancak endişelenmeyin, evde bulunan doğal malzemelerle ocak temizliği oldukça basit ve etkili bir şekilde yapılabilir. Bu yazımızda, ocak temizliğinin püf noktalarını ve evde kullanabileceğiniz doğal yöntemleri paylaşacağız.

LİMON VE SİRKENİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN

Eğer çelik ocağınız varsa limon ve sirkeden faydalanabilirsiniz. Sirke ve limon suyunu, bir miktar suyla karıştırıp lekeli alanlara uygulayın.

EN İDEAL DOĞAL MALZEMELERDEN BİRİ...

Karbonat temizlikte sık tercih edilen malzemelerden biri. Limon ve karbonatı karıştırıp lekeye uygulayabilirsiniz.

ZORLU LEKELER İÇİN MÜKEMMEL ÇÖZÜM

Diş fırçası, ocaktaki inatçı ve ulaşılması zor yerleri temizlemek için mükemmel bir seçim. Ancak ocağınızın türüne göre çizilmelere sebep olabilir. Bunu engellemek için ocağınızın yapısına dikkat edin.

Ocaklarda, kir veya leke hızlı bir şekilde birikebiliyor. Bir diş fırçasına biraz bulaşık deterjanı sürün ve lekenin olduğu yeri dairesel hareketlerle ovalayın. Daha sonra bir bezle güzelce silin.