Tünelde kamyonun çarptığı Norveçli bisikletli hayatını kaybetti

Steffene Emil, bisikleti ile Norveç’ten yola çıktı. Yaklaşık 5 bin km. yol yaptı. 8 ülke aştı. Trabzon’daki tünelde kamyon çarptı kurtarılamadı. İşte sizler için derlediğimiz 25 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2023 Güncelleme 25 Ekim 2023, 07:01
Tünelde kamyonun çarptığı Norveçli bisikletli hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Norveç uyruklu Steffene Emil Snppene, bisiklet ile dünya turuna çıktı. Başkent Oslo'dan bisikletine atladı. Danimarka, Almanya, Polonya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Romanya ve Bulgaristan'ı geçip Türkiye'ye ulaştı.

Ardından da Trabzon'a doğru yola çıktı. Sürmene İlçesi'ndeki Çamburnu Tüneli'ne giriş yaptı. Ancak Rize yönüne giden A.Y. (43) idaresindeki kamyon, tünelde yolun sağında ilerleyen Snppene'ye çarptı. Başında kaskı bulunan Snppene, bariyeri aşıp yaya yoluna fırladı. Ağır yaralandı. Kurtarılamadı.



5 YILDIZLI MÜŞTERİ
Almanya'da yaşayan Sabine Daniels (61), Antalya'da 5 yıldızlı otelde 9 yılda toplam 1071 gün geçirdi. Otel yönetimi, daimi müşteri Daniels'i 'otelin kraliçesi' ilan ederek plaket takdim etti. Turist vizesi ile yılda en fazla 90 gün ülkede kalabildiğini aktaran Sabine Daniels, "Öyle bir sınırlama olmasa tüm ömrümü bu otelde geçirebilirim" dedi.

KABAD'AYI'!
Bitlis Tatvan'da bulunan Nemrut Krater Gölü civarındaki boz ayılar bu kez de araçların yolunu keserek vatandaşlardan yiyecek bekledi. Bölgeye gezmek ve piknik yapmak için giden vatandaşlar ayıları elleri ile besledikleri için boz ayılar da bunu alışkanlık haline getirdi. Yetkililer ise vatandaşları uyarıp şunları söyledi: Ayılar agresif hayvanlardır. Sakin görünüp bir anda saldırabilirler. Dikkat edin.



'VER'RARİ!
Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında 4 ayrı suçtan soruşturma açıldı. Polat çiftine yurt dışı yasağı getirildi. Mallarına da el konuldu. Bu mallar arasında çiftin Ferrari'sinin de olduğu ortaya çıktı. Polat'ın sürekli poz verdiği aracı, yediemine çekildi.

İNTİHARA 'GELİN'
İzmir Buca'da yaşayan Sıla Hepşenli, bir düğün salonunda dünyaevine girdi. Ancak sabaha karşı apar topar gelinliği ve üzerinde takılarıyla Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne geldi. Çok sayıda ilaç içerek intihara kalkıştığı iddia edildi. Takıları tutanakla kontrol alınan gelin, yoğun bakıma alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri, damada ve ailesine ulaşıp ifadelerine başvurdu. Genç gelinin kendisine geldikten intihar nedeni netlik kazanılacağı açıklandı.


6.7 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 6 milyon 762 bin lira devretti. 5 bilenler 95 bin 241'er, 4 bilenler bin 946'şar, 3 bilenler 91'er, 2 bilenler 10'ar lira ikramiye alacak.

ÖLÜMCÜL HARE'CAT'!
İstanbul Beylikdüzü'nde yaşayan Mehmet Teyfik Bastıoğlu (69), kedilere mama vermek için bahçeye çıktı. Ancak dengesini kaybedip 8 metre derinliğindeki su kuyusuna düştü. Olayı gören komşuları, durumu sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekipler gelene kadar Bastıoğlu'nu çıkarmaya çalışan komşuları, başarısız oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, iple kuyuya inerek yaşlı adamı yukarıya çıkardı. Hastaneye kaldırılan Bastıoğlu, hayatını kaybetti.

PARAGÖZ KÜZEN
Adana Yüreğir'de yaşayan Abdulsamet Çiçeklidağ (18), kuzenleri Serkan ve Erkan Gelen'le tartıştı. Olay yerini kavgaya bıraktı. Çiçeklidağ, evden getirdiği pompalı tüfekle kuzenlerine ateş açtı. Erkan Gelen, kurtarılamadı. Kardeşi Serkan Gelen ise yaralandı. Gözaltına alınan Abdulsamet Çiçeklidağ, tutuklandı. Zanlının, kuzenlerini engelli teyzelerinin bakım parasını almak için vurduğu ortaya çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN