Futbol dünyasını sarsan vurgunda yeni detaylar! Seçil Erzan hakkında verilen karar belli oldu

Futbol dünyasını dolandıran Seçil Erzan hakkında bir davadan takipsizlik kararı verildi. Ancak 2 ayrı davadan daha hakkındaki soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2023 Güncelleme 24 Kasım 2023, 15:45
Futbol dünyasını sarsan vurgunda yeni detaylar! Seçil Erzan hakkında verilen karar belli oldu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da "özel kapalı fon" sistemiyle aralarında ünlü futbolcuların bulunduğu 19 kişiyi 43 milyon 920 bin 82 dolar ve 15 milyon 625 lira dolandıran bankacı Seçil Erzan hakkında 'bankacılık zimmeti' yönünden takipsizlik kararı verdi.

Ancak Erzan'ın "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu" kapsamında ve alıkonulduğu iddiasına yönelik soruşturmaların devam ettiği bildirildi. Ayrıca Erzan'ın banka yönetiminin talebiyle Çorlu'daki evinde alıkonulup İstanbul'a getirdiklerini iddia ettiği Cenk İzgi, Ali Murat Dizdar, Şermin Tekin, Tanju Kaya ve Hakan Ateş hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın ayrılmasına karar verildi.

19 KİŞİ ŞİKAYETÇİ
Tutuklu olarak yargılanan Seçil Erzan hakkında Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 19 isimin şikayetçi olduğu bildirildi.

TERİM'DEN HİÇ PARA ALMAMIŞ
Raporda, Seçil Erzan'ın fon vaadi ile Fatih Terim'den hiç para almadığı belirtildi. Erzan'ın, Terim'in bankacılık işlemleri ile ilgilendiği ve finansal danışmanlık yaptığı kaydedildi.

Eski futbolcu yeni teknik direktör Arda Turan, Erzan'a servet kaptırdı

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN