Futbol dünyasını sarsan vurgunda yeni detaylar ortaya çıktı: Dolandırıcı Seçil Erzan'a zimmetten takipsizlik kararı verildi

Seçil Erzan, futbol dünyasından yüksek kâr payı vaadi ile 45 milyon dolar topladı. Savcılık, Erzan için ‘bankacılık zimmeti’ suçundan takipsizlik kararı verdi. ‘Nitelikli dolandırıcılık’tan ise ayrı bir soruşturma yürütülmesi için harekete geçti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2023 Güncelleme 24 Kasım 2023, 15:46
Futbol dünyasını sarsan vurgunda yeni detaylar ortaya çıktı: Dolandırıcı Seçil Erzan’a zimmetten takipsizlik kararı verildi

İÇİNDEKİLER

Aralarında Fatih Terim'ın kızı Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı ve Arda Turan'ın da olduğu 19 kişiden 45 milyon dolar toplamakla suçlanan Seçil Erzan ve 9 kişi hakkında yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Savcılık 'zimmet' suçundan Erzan ve suçsuz bulunan 9 yönetici için takipsizlik kararı verdi.

Savcılık, Erzan, Ali Yörük, Atilla Yörük ve Aslı Yörük hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' yönünde ise ayrı bir soruşturma yürütülemesine karar verdi. Takipsizlik kararının gerekçesi ise soruşturma dosyasına giren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun raporu oldu. Rapora göre, şikayetçiler Erzan'a 43 milyon 920 bin dolar ile 15 milyon 625 bin TL para verdi.

Raporda "Erzan'ın, müştekilerin büyük bir kısmı ile yıllara dayanan bir dostluğu var. Erzan'a verilen paraların kısmı şubedeki odasında veya dışarıda bir takım mekanlarda verildi. Erzan tarafında alındığı iddia edilen paralar banka kayıtlarına girmedi. Erzan'ın hizmet sözleşmesinde, müşterilerden fiziki veya nakdi para kabul etme gibi bir görevi bulunmuyor" denildi.

TERİM HİÇ PARA VERMEMİŞ
BDDK raporunda, Seçil Erzan'ın fon vaadi ile Fatih Terim'den hiç para almadığı belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN