Her zaman TAM TUTAN, PASTANE USULÜ PROFİTEROL tarifi! MASTERCHEF PROFİTEROL nasıl yapılır? Saatlerce uğraşmadan bir borcam dolusu...

Programın bu bölümünde, yarışmacılar ustalıkla profiterol yapımı konusunda yarışıyorlar. Bu özel tatlıyı yaparken hangi teknikleri kullanacakları ve hangi malzemeleri tercih edecekleri merak konusu. Profiterol tarifi, izleyicilerin damaklarını şenlendirmek için beklenen bir lezzet olacak. Jürinin vereceği puanlar ve yarışmacıların ustalıkla yaptıkları tatlılar, programın heyecanını artırıyor. İzleyiciler, hangi yarışmacının en lezzetli profiterolu yapacağını ve bu özel tarifteki sırları çözebilecek mi, merakla bekliyorlar.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 08:22 Güncelleme 10 Ekim 2023, 08:22
Her zaman TAM TUTAN, PASTANE USULÜ PROFİTEROL tarifi! MASTERCHEF PROFİTEROL nasıl yapılır? Saatlerce uğraşmadan bir borcam dolusu...

İÇİNDEKİLER

Profiterol tarifi için araştırmalar hızlandı. MasterChef Türkiye'nin 9 Ekim tarihinde yayınlanan 113. Bölümünde Şefler Kaptanlık Oyununda şefler yarışmacılardan "Profiterol" yapmalarını istedi. Profiterol, Fransız mutfağından gelen ve dünya genelinde çok sevilen bir tatlı. İçi kremalı ve çıtır çıtır hamurla kaplı olan bu lezzetli tatlı izleyicileri ve yarışmacıları aynı anda büyüledi. İzleyiciler ise en lezzetli ve pratik profiterol için arama motorlarına yöneldi. İşte en kolay ve elzzetli profiterl tarifi...

MASTERCHEF PROFİTEROL NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Pastacı Kreması

• 300 ml süt

• 3 yumurta sarısı

• 60 gr (4 yemek kaşığı) tozşeker

• 40 gr (2 yemek kaşığı) un

• 15 gr (2 yemek kaşığı) mısır nişasta

• 20 gr (1 yemek kaşığı) tereyağı

• 1 paket şekerli vanilin

PROFİTEROL HAMURU

• 200 ml (1 su bardağı) su

• 80 gr (4 yemek kaşığı) tereyağı

• 130 gr (1 dolu su bardağı) un

• pinçik tuz

• 4 büyük boy ya da 5 orta boy yumurta

• Çikolata sos

• 200 ml krema

• 160 gr bitter çikolata

• 15 gr (1 tatlı kaşığı) tereyağı

• 1 çimdik tuz

YAPILIŞI

Profiterol topları için

• Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.

• 4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın.

• Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.

• 190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.

Kreması için;

• Sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.

• Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.

• Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.

• Pastacı kremanızı sıkma torbasına alın.

Birleştirmek için

• Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın.

• Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın.

• Ardından topların üstüne çikolata sosundan dökün ve servis edin.