YAPILIŞI
Profiterol topları için
• Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.
• 4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın.
• Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.
• 190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
Kreması için;
• Sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.
• Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.
• Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
• Pastacı kremanızı sıkma torbasına alın.
Birleştirmek için
• Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın.
• Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın, servis tabağına alın.
• Ardından topların üstüne çikolata sosundan dökün ve servis edin.