Frank Hoogerbeets'ten yeni tahmin! "48 saat içinde büyük bir deprem olacak" 7.7'lik depremi önceden bilmişti!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi 6 Şubat'ta nokta atışı tahmin ederek Türkiye'de tanınan Frank Hoogerbeets yaptığı son uyarı ile büyük endişe yarattı. Depremleri önceden tahmin etme iddiası ve son açıklamaları hakkında detaylar haberimizde.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2023, 10:28 Güncelleme 03 Ekim 2023, 10:28
Frank Hoogerbeets’ten yeni tahmin! 48 saat içinde büyük bir deprem olacak 7.7’lik depremi önceden bilmişti!

İÇİNDEKİLER

Deprem Kahini olarak bilinen Frank Hoogerbeets gelecek 48 saat içinde büyük bir deprem olacağını öne sürdü. Hoogerbeets'in son iddiası büyük ilgi çekti. Daha önce 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketini tahmin eden isim bu olayın ardından sık sık konuşulan isimler arasında yer alıyor. İşte Hoogerbeets'in endişe yaratan yeni tahmini...

📢 48 SAAT İÇİNDE BÜYÜK BİR DEPREM OLACAĞINI İDDA ETTİ

Hollandalı "Deprem Kahini" Frank Hoogerbeets, geçmişte Türkiye'deki depremi önceden tahmin etmesiyle bilinen bir isim olarak dikkat çekiyor. Ancak, bilimsel bir temele dayanmayan bu tahminler, bilim camiası tarafından kabul görmüyor.

BÜYÜK PANİĞE YOL AÇTI

Hoogerbeets'in Pakistan'da yaklaşmakta olan büyük bir depremi öngördüğü açıklaması ülkede paniğe yol açtı.

📆 KENDİ İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU

Hoogerbeets'in kurucusu olduğu "SSGEOS" adlı araştırma grubu, deniz seviyesindeki atmosferdeki elektrik akışını inceleyerek bu tahminde bulundu.

🔴 1935'TE BİNLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Pakistan Metroloji Dairesi depremle ilgili tahmin ve spekülasyonlara yanıt vermedi. Daha önceki olaylarda PMD, deprem tahminlerinin bilimsel bir dayanağı olmadığını söyleyerek bu tür iddiaları reddetmişti.

Pakistan, Chaman fay sistemi olarak adlandırılan büyük bir fay hattının üzerinde bulunuyor. Bu fay hattı, geçmişte önemli depremlere neden olmuş ve özellikle Mayıs 1935'te binlerce kişinin hayatına mal olan yıkıcı bir depreme tanıklık etmiş.

🔴 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNİ BİLMİŞTİ

Hoogerbeets, geçtiğimiz yıl 3 Şubat'ta sosyal medya hesabından Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan bölgelerinde 7.5 büyüklüğünde bir depremin meydana geleceğini iddia etmişti. Daha sonra 6 Şubat'ta yaşanan deprem fekaleti sonrası artan takipçi sayısı ve "deprem kahini" lakabıyla gündeme gelmişti.

Ancak yine de bu tür tahminlere karşı dikkatli olunması ve resmi bilimsel kaynaklardan gelen deprem uyarılarına güvenilmesi önemlidir.