Edirne'den Kars'a 81 ilde... Türkiye haritası maviye boyandı! 1 Ekim'de başlayıp Nisan sonuna kadar sürecek

Kuraklık artık sadece belirli bölgelerin değil tüm dünyanın karşı karşıya olduğu bir sorun haline geldi. Sıcak hava dalgalarının artışı, düzensiz yağışlar ve iklim değişikliği, su kaynaklarının azaldığı ve su sıkıntısının giderek büyüdüğü bir dönemi beraberinde getiriyor. Öte yandan gelen son açıklamalar vatandaşları sevindirdi.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2023, 18:46 Güncelleme 01 Ekim 2023, 18:47
Edirne’den Kars’a 81 ilde... Türkiye haritası maviye boyandı! 1 Ekim’de başlayıp Nisan sonuna kadar sürecek

İÇİNDEKİLER

Sonbaharın gelmesiyle birlikte umutla beklenen yağışlar bu yıl henüz istenen düzeyde gerçekleşmedi. Özellikle büyük şehirlerin yaşadığı su sıkıntısı barajlardaki düşen su seviyeleriyle daha da derinleşiyor. İstanbul gibi büyük metropollerin su temini barajlardan sağlandığı için bu kurak dönemlerde endişeler artıyor. Ancak bu hafta gerçekleşen kısa süreli yağışlar birçok vatandaşı sevindirdi. Öte yandan uzmanlardan yeni açıklamalar peş peşe geldi.

Su kaynaklarının azalması ve kuruyan topraklar, pek çok ülkeyi ve bölgeyi olumsuz etkiliyor. Küresel kuraklık, hem doğal ekosistemlere hem de insanların günlük yaşamlarına ciddi bir tehdit oluşturuyor.

AÇIKLAMA GELDİ

Meteoroloji uzmanları, yağışların düzenli bir şekilde devam edeceğini ve barajların kısa sürede dolacağını belirtiyor. Ancak bu belirsiz süreçte, su kaynaklarının korunması ve tasarrufun önemi daha da vurgulanıyor.

Öte yandan eylül ayı sonuna yaklaşırken uzmanlardan sevindiren bir açıklama geldi. Uzmanlar yaklaşan yağışları işaret ederek bu yağışların ülkemizi etkisi altına alacağını ve önümüzdeki altı ay boyunca devam edeceğini belirtti.

Yaz aylarının sıcaklıklarıyla birlikte pek çok baraj ve su kaynağı kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

KODLU UYARI YAPILAN O İLLER

-Adana

-Bolu

-Bursa

-Çanakkale

-Hatay

-İstanbul

-Kastamonu

-Kocaeli

-Sakarya

-Tekirdağ

-Zonguldak

-Bartın

-Yalova

-Karabük

-Osmaniye

-Düzce